Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Minifotbal: România a cucerit al saselea titlu european


Nationala de minifotbal a Romaniei a cucerit, sambata, al saselea sau titlu consecutiv de campioana europeana, dupa ce a invins Croatia cu scorul de 5-1 (2-0), in finala miniEURO 2015 de la Vrsar (Croatia).
 Sursa foto: European Minifootball Federation / Facebook

Echipa antrenata de Dan Cojocaru s-a impus prin golurile marcate de Adrian Calugareanu (1), Mircea Popa (14, 30), Gabriel Tanase (32) si Radu Burciu (34), respectiv Tin Prpic (33). Ultimele doua goluri ale tricolorilor au venit dupa ce croatii si-au scos portarul si au introdus un jucator de camp. Portarul Bogdan Radulescu a fost unul dintre artizanii succesului Romaniei la competitia din Croatia.

Jucatorii romani au fost premiati de catre Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, dar si al Federatiei Europene de Minifotbal.

Bosniacul Marko Vujica a primit trofeul de golgheter al competitiei, in vreme ce croatul Zoran Lukavecki a fost declarat cel mai bun jucator al turneului.

Romania a jucat sapte partide la Vrsar, inregistrand rezultatele: 1-0 cu Scotia, 2-0 cu Serbia si 3-0 cu Bulgaria, in grupa, 2-0 cu Israel in optimi, 4-1 cu Slovenia in sferturi, 1-1 (2-1 la loviturile de departajare) cu Cehia in semifinale, 5-1 cu Croatia in finala, ultimele trei partide avand loc sambata.

Romania a castigat toate cele sase editii de pana acum ale Campionatului European de minifotbal: 2010 — in Slovacia, 2011 — in Romania, 2012 — in Republica Moldova, 2013 — in Grecia, 2014 — in Muntenegru, 2015 — in Croatia. Romania a mai invins Croatia in finala editiei din 2013, cu 2-0.

Lotul echipei Romaniei pentru miniEURO 2015 a fost format din Bogdanel Radulescu, Vlad Ghete, Robert Jigum — portari, Bogdanel Moisi, Costin Pusca, Mircea Popa, Ionut Marian, Sebastian Vasile, Stelian Slabu, Nicolae Constandana — fundasi, Ciprian Bucovanu, Ciprian Ursu, Cristian Iordan, Florin Sabou, Gabriel Tanase, Radu Burciu, Razvan Radu — mijlocasi, Ciprian Brighiu, Adrian Calugareanu, Cosmin Gabriel Craciun — atacanti.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Tenea)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page