Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

UPDATE SUA si China au cazut de acord asupra unei cooperari în lupta împotriva pirateriei informatice

Presedintele american Barak Obama a anuntat vineri la Washington, alaturi de omologul sau chinez, Xi Jinping, ca cele doua mari puteri mondiale au cazut de acord pentru a lupta impotriva pirateriei informatice, una dintre cele mai mari dispute dintre Washington si Beijing, relateaza AFP si Reuters.
 ''Am exprimat inca o data preocuparile noastre foarte grave in legatura cu cresterea amenintarilor in domeniul securitatii cibernetice impotriva intreprinderilor si a cetatenilor americani'', a declarat Barack Obama intr-o conferinta de presa comuna la Casa Alba cu Xi Jinping.

''Am spus ca aceasta trebuie sa inceteze", a continuat presedintele SUA. El a dat asigurari ca "guvernul Statelor Unite nu este implicat in spionaj cibernetic in scopuri comerciale".

In raspunsul sau, oaspetele chinez a afirmat ca Beijingul "se opune si combate cu fermitate furtul de secrete comerciale si alte tipuri de atacuri informatice".

"Astazi pot sa anunt ca tarile noastre au gasit un teren comun de intelegere pentru a merge inainte. Am cazut de acord ca nici guvernul american, nici guvernul chinez nu desfasoara si nu sustin in cunostinta de cauza furtul informatic de proprietate intelectuala, mai ales secrete comerciale'', a facut cunoscut liderul american.

Alaturi de drepturile omului si tensiunile din Marea Chinei de Sud, dosarul pirateriei si spionajului informatic — cibercriminalitatea — se afla pe agenda vizitei de stat a presedintelui Xi Jinping la Casa Alba.

AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page