Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Boala limbii albastre: CCIRO Italia în colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza marti 29 septembrie 2015 o masa rotunda pentru deblocarea exporturilor de bovine spre Italia


 

Marti 29 septembrie 2015, ora 10:00, la sediul  Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sala 20, CCIRO Italia, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, fermieri romani, reprezentanti ai asociatiilor si patronatelor fermierilor, importatori italieni, reprezentanti ai autoritatilor sanitar-veterinare din Regiunea Veneto, importatori de bovine italieni, exportatori fermieri romani se vor reuni pentru a gasi solutii in vederea reluarii exporturilor de bovine catre Italia, exporturi suspendate din cauza asa-numitei boli a limbii albastre.

CCIRO Italia anunta ca va participa impreuna cu mai multi membri importatori italieni de bovine interesati sa contribuie la solutionarea interdictiei UE pentru exportul bovinelor. In acelasi timp se cauta solutii pentru dezvoltarea exporturilor catre pietele europene (in special catre Italia), piete unde exista cerere la preturi mult mai convenabile pentru fermierii romani, in comparatie cu pietele extra UE.

«Avem mai multi membri sustinatori ai CCIRO Italia mari importatori de bovine destinate abatorizarii, care si-au intrerupt activitatea pe relatia cu Romania. Impreuna cu un grup de fermieri romani exportatori de bovine, se va organiza stationarea in carantina a bovinelor nevaccinate, conform articolelor 3 si 4 din Regulamentul CE 1266/2007. Partenerii nostri au pregatit impreuna cu clientii, fermieri romani, acest tip de structura destinata stationarii in carantina, solutie recunoscuta de mai multi membri UE, inclusiv Italia. Mentionam ca la reuniune vor participa si reprezentanti ai autoritatilor sanitar-veterinare din Regiunea Veneto. Discutiile de la Ministerul Agriculturii se vor referi la implementarea acestei solutii de carantina.”, a explicat presedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac.

Au fost invitati, pe langa importatorii italieni, reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, fermieri romani, reprezentanti ai asociatiilor si patronatelor fermierilor.

Boala limbii albastre, depistata in multe localitati din Romania, afecteaza in special ovinele, dar si bovinele si caprele. Este o boala virala si se transmite prin intepatura unor insecte. Se caracterizeaza prin inflamarea membranelor mucoase, congestie, umflaturi si hemoragii, dar cele mai multe dintre animalele afectate se vindeca. Boala nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav si nici laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sanatatea omului. dar din cauza acestei boli, exportul animalelor vii in Uniunea Europeana a fost restrictionat

 

Potrivit Regulamentului CE 1266/2007, exporturile de animale vii pot fi facute daca acestea stau in carantina un anumit interval de timp, dupa care sunt supuse testelor de boala, iar testele au rezultat negativ.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia (CCIRO Italia), infiintata la Roma in 2013, are ca principale obiective dezvoltarea relatiilor economice intre Romania si Italia, sprijinirea intreprinzatorilor romani din Italia si a celor italieni care vor sa investeasca in Romania, atragerea de investitii straine catre economia romaneasca, promovarea si imbunatatirea imaginii Romaniei in strainatate.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page