Comunicat de presa: Ministrul lui Ponta, Ioan Rus catre românii din diaspora: "curve si golani"!

"Scutierul de serviciu in aceste zile al prim-ministrului Victor Ponta, incearca detensionarea situatiei prin preluarea loviturilor la adresa sefului sau, prin declaratii soc la adresa cetatenilor romani din diaspora, doar-doar o reusi  sa-l mai fereasca pe VVP de presiunea motiunii si cuvintele duioase din partea cetatenilor.

Rar mi-a fost dat sa aud afirmatii atat de porcesti la adresa cetatenilor Romaniei. A trebuit sa vina un ministru din Guvernul Ponta care sa dea realmente cu parul, care sa injoseasca inclusiv ardelenii de pretutindeni, pentru ca domn´ ministru nu-i decat de pe la Cluj, in diaspora traind zeci de mii romani originari din judetul Cluj.

Ca roman care cunoaste experienta vietii departe de casa pe propria piele si auzind cumulul de insulte inghesuite intr-o propozitie scurta definitorie in mintea individului Rus, nu  stii ce sa faci mai intai, sa injuri sau sa mergi sa-l scoti in suturi din scaunul comod de ministru fara a mai astepta sa plece singur.

Ce transmite golania care invaluie afirmatia ministrului Rus nu este altceva decat un mod de gandire predominant in randul oamenilor de incredere aflati in jurul lui Victor Ponta, indiferent, inconstient si mai ales agresiv din ce in ce mai mult la adresa romanilor.

Daca Victor Ponta si-a asigurat momentan spatele prin votul deputatilor, mai putin a celor din Opozitie, nu poate ramane „linistit” pentru ca viata nu-i da pace! Viata politica, evident!

Pana la aceasta ora nu am vazut o reactie din partea nici a premierului si nici a ministrului pentru romanii de pretutindeni, ministru in a carui grija intra asa cum bine cunoastem tot arealul extern unde intalnim comunitati numeroase de cetateni romani.

Oare ce gandesc romanii din afara tarii cand sunt biciuiti de ecoul vorbele mizere ale ministrului Ioan Rus? Oare ce gandesc politicienii straini la auzul acestor ineptii? Oare ce gandesc cei care aproape au adoptat peste patru milioane de Romani care traiesc in diaspora?

Dar oare ce gandesc politicienii extremisti la auzul acestor declaratii scarboase din partea Guvernului tarii noastre? Ce gandesc violatorii, ucigasii, proxenetii, cei care exploateaza sute de mii de romani, infractorii? Ce combustibil si ce sprijin mai mare are aceasta periferie a societatii cand vorbele insirate nesimtit ale unui membru al Guvernului parca gireaza actiunile lor grave? Oricine se simte neprotejat, orice victima isi ia gandul ca din partea Guvernului tarii sale  va mai primi vreun sprijin.

Nu este de mirare ca milioanele de romani din diaspora se simt abandonati de tara lor, guvernata golaneste, neaerisit si in cel mai mizer mod posibil!

Domnule Ponta, sunteti direct raspunzator pentru echipa pe care ati promovat-o la guvernare si pentru fiecare membru in parte. Eticheta care paleste astazi in lume nu este a necunoscutului Rus ci a Romaniei.

In numele romanilor pe care ii reprezint in Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei, domnule Rus, se impune sa va dati DEMISIA, iar pentru ca tabloul sa fie complet, nu v-ar strica ceva experienta de munca prin diaspora, de unde sa castigati 1500 Euro lunar …"

Aurelian Mihai, deputat PNL diaspora