Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scrima: Echipa feminina de spada a României, medaliata cu aur la Europenele de la Montreux


Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit aurul la Campionatele Europene de scrima de la Montreux (Elvetia), marti, dupa ce a invins in finala formatia Estoniei, cu scorul de 45-35.
 Ana-Maria Branza, Simona Pop si Simona Gherman (plus rezerva Loredana Dinu) au pastrat, astfel, aurul cucerit de Romania la editia de anul trecut a competitiei (in fata Rusiei), gazduita de Strasbourg. Tricolorele si-au luat revansa, dupa ce, in 2013, la Zagreb, Estonia invingea Romania in meciul pentru medaliile de aur.

In finala, Ana-Maria Branza a dat primul asalt, in fata Irinei Embrich, de care a trecut cu 5-4. Simona Pop a consolidat avantajul echipei noastre in meciul cu Julia Beljajeva (7-4), iar Branza a pastrat ecartul si dupa intalnirea cu Erika Kirpu (12-9). Simona Gherman a desprins Romania in urma confruntarii cu Beljajeva, 16-10, dar balticele au revenit in meci dupa duelul dintre Pop si Embrich. Simona a avut la un moment dat 23-16, dar adversara a replicat bine si s-a apropiat la doar trei tuse, 24-21. Ana-Maria Branza a dispus de Beljajeva si scorul a devenit 27-22. Penultimul asalt a fost castigat la limita de Pop in disputa cu Kirpu (6-5), iar inaintea ultimul duel tricolorele conduceau cu 33-27. Simona Gherman nu i-a lasat nicio speranta Irinei Embrich, iar Romania a castigat cu 45-35.

In sferturi, Romania a invins Ucraina cu 31-25, iar in semifinale a dispus de Suedia cu 45-42.

Medaliile de bronz au revenit Italiei (Rossella Fiamingo, Bianca Del Carretto, Maria Navarria), care a intrecut Suedia in finala mica, scor 45-34.

Romania mai avea o medalie la Montreux, prin Simona Pop, in proba individuala de spada.

Miercuri vor avea loc concursurile pe echipe la sabie feminin (fara Romania) si spada masculin (Adrian Pop, Otto Tardi, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi).

AGERPRES (autor: Mihai Tenea, editor: Mihai Dragomir)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page