Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Perspectiva Profetica - 2005

(Continuare din editia precedenta)

Vestea buna este ca in mijlocul acestei apostazii care invita sfarsitul sau Judecata lui Dumnezeu asupra unei omeniri inclinate spre pacat si ocultism, Biserica Domnului continua sa creasca. Daca in 1430 exista un crestin la 99 de necredincosi; in 1790 un crestin la 49 de necredinciosi; in 1980, un crestin la 19 necredinciosi; in 1994 se estima un crestin la 10 necredinciosi in lume. Deci cine vrea sa se sfinteasca o poate face cu certitudine, prin harul inegalabil al Domnului nostru Isus Christos (cf. Apoc. 22: 11).

Lumea moderna uraste America pentru succesul ei economic si pentru cuvantul final pe care il are in afacerile lumii. In special, Europa de Vest, Orientul Mijlociu si Rusia au sperat in alegerea Senatorului John Kerry in functia suprema din Statele Unite. Lipsa de bun simt a liberalilor din cele mai bune prietene si aliate ale Americii s-a vazut in chemarea electoratului American prin ziarul Englez The Economist, sa-l voteze pe Kerry. Apoi impertinenta liberala, s-a vazut a doua zi de dupa alegerile din 2 Nov. 2004, cand in editia de Miercuri 3 Nov. 2004, ziarul londonez The Daily Mirror, a publicat pe prima pagina, poza Presedintelui ales George W. Bush, cu aceste cuvinte insultatoare la adresa americanilor: "cum au putut 59,054,087 de oameni (Americani, n.a.) sa fie atat de tampiti ?" De ce aceste cuvinte la adresa celor mai buni aliati ai englezilor? Pentru ca Biserica Evanghelica s-a trezit din somn, si-a exercitat cu frica de Domnul autoritatea si datoria civica, si a rasturnat planurile si socotelile celui rau prin elita ultraliberala politica, mass-media, industria divertismentului, academiei sau intelctualitatii si a tuturor acelora ca ei.

Dar moralitatea lumii este in cadere libera, fara semne de oprire sau redresare. Nu voi exagera cand voi afirma ca moralitatea celor multi dintre bogati si afluenti, nu este mai buna cu nimic de cat a teroristilor islamici. Comparatia poate sa fie un soc pentru multi. Din datele furnizate de Amnesty International in Nov. 2004, 5,300 de oameni au fost executati in lume in acest an. Dintre acestia 5000 au fost executati numai in China. Agentia de stiri chineze Xinhua, a raportat ca intr-un singur an, in China s-au efectuat 11,000 de transplanturi de rinichi, pe langa zeci de mii de alte transplante de organe. Presa din Hong Kong, prin ziarul Open Magazine, confirma cu date medicale, legale si financiare, ca cele mai multe executii care se fac in China, sunt pentru comertul nerusinos si dispretuitor pentru viata oamenilor, al vinderii de organe pentru transplant. Oamenii bogati din Japonia, Statele Unite, Europa de Vest, Rusia si magnatii petrolului din lumea araba, calatoresc in China, cu aranjamente exprese cu liderii chinezi si cu clinici specializate pentru a li se administra diferite transplante de organe. Tacit, guvernul Chinez, aproba aceste tranzactii nerusinoase si criminale, apoi tineri intre 18-35 de ani dintre cei inchisi sunt alesi functie de sanatatea si vigoarea lor, sunt impuscati in cap pentru a muri rapid, dupa care o echipa medicala specializata care a cumparat drepturile asupra corpului executat recolteaza organele de care are nevoie, si in mai putin de doua ore de la executie, se si procedeaza la operatiile de transplant pentru Clica de Partid Comunist Chinez – evident pentru cei suferinzi, si pentru cei care au platit cel mai gras. Un rinichi, potrivit revistei amintite se vinde cu $ 9,500. Ziarul The Independent din Anglia – Iunie 1995, confirma cu date din Centrul Medical pentru Transplant de Organe al Universitatii Medicale din Wuhan City, ca unul dintre reporterii lor, de origine chineza, si deci necunoscut ca este strain, de catre autoritatile medicale ale acestui centru, au intervievat 5 (cinci) pacienti care au avut transplant de rinichi. Acestia si-au dat numele doctorilor care i-au operat, si au declarat (crezand ca vorbesc cu autoritatile chineze – ei insasi fiind membri de Partid Comunist:

"Toti 5 (cinci) am fost operati azi cu transplant de rinichi. La ora 11 am, patru tineri inchisi au fost executati, iar la ora 2:00 pm toti patru am primit rinichii si am fost pusi pe masa de operatie".

Omul a ajuns un obiect dispozibil, ca scutecul murdar al unui nou nascut. Cred ca numai venirea a doua a Domnului mai poate indrepta societatea omeneasca.

CONCLUZIE

Posibil ca cineva ascultand acest mesaj profetic, va zice ca sotia lui Fineas, fiul preotului – Judecator, Eli, cel ce l-a crescut pe ultimul Judecator al lui Israel: "Icabod“, adica "Nu mai este glorie pentru noi !" Dar nu este drept sa vorbim asa, din cel putin 4 (patru) motive, cand cunoastem biblic viitorul nostru:

1. Stiind ce este inainte ne determina la curatie spirituala.

Cand vedem ce se intampla cu noi si dupa noi, stim ca venirea Domnului este aproape. Apostolul Ioan ne spune de la Duhul Sfant ca cine are in el speranta aceasta, se curata in asteptarea venirii Domnului, dupa cum si Domnul este curat.( cf. 1 Ioan 3:2-3). Apostolul Petru ne aminteste ce fel de oameni si de curatenie trebuie sa fie in Poporul Domnului, in vederea asteptarii venirii Lui ( cf. 1 Petru 3:10-14 ).

2. Stiind ce este inainte ne detrmina la evanghelism.

Noi suntem ambasadorii lui Christos printre cei ce nu-L cunosc pe Domnul ( cf. 2Cor 5:20 ), de aceea siguranta venirii immediate a Domnului, ne obliga sa ne doara pentru sufletele pierdute in pacat si sa ne grabim sa le aducem cuvantul credintei pana se poate. La fel ne invata sfantul Ap. Pavel in Tit 2:12-13.

3. Stiind ce este inainte, castigam speranta intr-o lume intunecata.

Aceasta este invatatura de la Duhul Sfant a sfintilor apostoli Pavel (1 Tes. 1:1-10) si Ioan (Ioan 14:1-4). Si cine ne poate imbarbata mai bine decat Duhul Sfant, Mangaietorul, si de cat Isus Christos, Mantuitorul ?

4. Stiind ce este inainte determina slujire cu lepadare de sine.

In 1 Cor. 15:58 marele apostol Pavel spune: "De aceea prea iubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica“.

Despre marele reformator Martin Luther se spune:

- in 1528 i-a murit una din fiicele lui. Atunci a tinut 190 de predici si studii, a scris 150 de scrisori, 20 de brosuri si a lucrat la un comentariu in V.T

- in 1530, a fost bolnav timp de 10 luni. Cu toate aceste, stiind ca timpul lui sa mearga la Domnul ar putea fi foarte scurt, a rostit 60 de predici si studii biblice, a raspuns la 170 de scrisori; a scris 30 de tractate biblice si a continuat comentariu in V.T

- in 1531, a fost bolnav timp de 6 luni, si mama lui a murit. Dar s-a ridicat din neputinta sa, a rostit 180 de predici si studii biblice, a raspuns la 100 de scrisori si a continuat la comentariul sau in V.T.

Ce vom face deci noi? Ce vei face tu? Ce voi face eu si casa mea?

Domnul nostru vine! Vino, Doamne Isuse!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page