Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ziua culturii române la Madrid


In prezenta unui public numeros format din romani si spanioli a avut loc la Madrid, sambata 6 iunie 2015 un eveniment intitulat Ziua culturii romane la Madrid in organizarea Asociatiei Scriitorilor si Artistilor Romani din Spania – ASARS in colaborare cu Asociatia Culturala Diverbium, Goyart cu sprijinul Scolii de Arta din Guillena transmite Romanian Global News citand organizatorii.
Evenimentul a avut loc la Galeriile de Arta Foro de Creadores 2.0 si a beneficiat de implicarea artistilor si scriitorilor romani care au format Delagatia Romaniei la Festivalul International de Arta – Villa de Guillena / Sevilla 2015: Ionut Buruian, Gigi Busuioc, Adrian Cotea, Larisa Hancu, Tibi Mateescu, Elena Ninerica si Tudor Serbanescu (artisti plastici), Marin Dumitrescu, Marius Girnita, Dragos Popa, Mioara Rasnoveanu, Nina Vasile, Gelu Vlasin (poeti).

Alaturi de acestia au participat cu muzica populara: Nicolae Bobescu , Aurel Cojocariu, Emilia Lefca, Nicolae Petriman, Ana Mitrica, Ionut Tomoioaga alaturi de Elena Ninerica (muzica folk) impreuna cu trupa "8 de Pica". Gorgonio Sanjuan de la Goyart a salutat frumoasa colaborare cu ASARS oferindu-i cadou presedintelui acesteia, scriitorul Gelu Vlasin, o splendida monografie a orasului Santiago de Compostela semnata de Jose Luis Pardo Caeiro si intitulata Drum de Stele catre Eternitate – un titlu foarte potrivit pentru a defini aceasta colaborare.

Ziua culturii romane la Madrid s-a incheiat cu o degustare de produse traditionale romanesti pigmentata cu acorduri de vioara, taragot si nai alternata cu vocile interpretilor de muzica populara. Printre participantii la acest eveniment cultural au fost si Victor Ionescu, copresedinte PNL Diaspora impreuna cu Alin Dragulin, secretar general PNL Diaspora, aflati intr-o vizita de lucru in Spania. Urmatorul popas cultural purtand semnatura ASARS & Diverbium & Goyart se va realiza in perioada 15 iulie/15 august la Bistrita cu o expozitie semnata de artisti plastici spanioli care vor fi prezenti in Romania intr-o excursie culturala de neuitat.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page