Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

POTOPUL DIN VREMEA LUI NOE SI TSUNAMI IN ASIA

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: "Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam. In corabie sa faci despartituri ... .

Si Eu voi aduce asupra pamantului potop de apa, ca sa pierd tot trupul de sub cer, in care este suflu de viata si tot ce este pe pamant va pieri. Iar cu tine voi face legamantul Meu: si vei intra in corabie tu si impreuna cu tine vor intra fiii tai, femeia ta, si femeiile fiilor tai. Sa intre in corabie din toate animalele, din toate taratoarele, din toate fiarele, si din tot trupul, cate doua, parte barbateasca si parte femeiasca, ca sa ramana cu tine in viata". (Facere 6,13-19).

Dupa aceea a zis Domnul Dumnezeu lui Noe: Intra in corabie tu si toata casa ta, caci in neamul acesta numai pe tine te-am vazut drept inaintea Mea. Caci peste sapte zile Eu voi varsa ploaie pe pamant, patruzeci de zile si patruzeci de nopti si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut. Si a facut Noe toate cate i-a poruncit Domnul Dumnezeu". (Facere 7,4-5).

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara...? Si Domnul a raspuns: Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, ...". (Ieremia 9,11-13). „ Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor". (Matei 4,17).

„Dupa ce Dumnezeu odinioara, in multe randuri si in multe chipuri, a vorbit parintilor nostri prin prooroci, In zilele acestea mai de pe urma ne-a grait noua prin Fiul, pe Care L-a pus mosteniror a toate si prin care a facut si veacurile". (Evrei 1,1-2).

(Continuare din editia precedenta)

Legamantul cu Noe si semnul legamantului „Curcubeul"

„Si a binecuvantat Dumnezeu pe Noe si pe fiii lui si le-a zis: „Nasteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti!” (Facere 9,1). Deci, observam aici, ca Domnul Dumnezeu incepe din nou continuarea vietii in omenire prin biencuvantarea Lui, peste noile familii de la Noe, de a se inmulti si de a stapani pamantul, precum a dat binecuvantarea la inceputul primei familii, Adam si Eva, de a se inmulti si de a stapanii pamantul (cf. Facere 1,27-28). Prin urmare trebuie sa intelegem ca inceputul fiecarei familii trebuie sa aiba loc prin binecuvantarea lui Dumnezeu care se revarsa in Taina Cununiei. Apoi nimic nu poate sa aiba viata fara binecuvantarea lui Dumnezeu „Nihil Sine Deo"!

In continuare ni se reveleaza providenta lui Dumnezeu privind mancarea pentru oameni si le spune ca pot sa manance din tot ce se misca, ca si iarba verde, dar sa nu manance carnea cu sangele ei, in care este viata, pentru ca Dumnezeu va cere viata din mana aceluia care va varsa sangele cuiva (cf. Facere 9,2-6), cum a fost in cazul lui Cain care a omorat pe fratele sau Abel (cf. Facere 4,8-11). Iar mai tarziu vine intre cele Zece Porunci, Porunca „Sa nu ucizi!" (cf. Iesire 20,13).

Dupa ce Domnul Dumnezeu l-a binecuvantat pe Noe cu fiii lui, Sem, Ham si Iafet, a incheiat un legamant cu ei zicand: „Iata Eu inchei legamantul Meu cu voi, cu urmasii de dupa voi, ... ca nu voi mai pierde tot trupul cu apele potopului si nu va mai fi potop, ca sa pustiasca pamantul. ...” Iata, ca semn al legamantului, pe care il inchei cu voi si cu tot sufletul viu ce este cu voi din neam in neam si de-a pururi, Pun Curcubeul Meu in nori, ca semn al legamantului dintre Mine si pamant. Cand voi aduce nori deasupra pamantului, se va arata curcubeul Meu in nori” (Facere 9,11-14).

In fata acestui legamant despre care aflam ca l-a facut Dumnezeu cu Noe si urmasii lui, ca nu va mai aduce apele potopului ca sa pustiasca pamantul, cad toate descoperirile stiintifice cu privire la terminarea vietii prin topirea ghetarilor sau revarsarea ploilor pe pamant cu inundatii catastrofale ca Tusnami in Asia, in Decembrie 26, 2004. Din acest Legamant rezulta si legamantul care trebuie sa-l facem noi cu Dumnezeu prin intoarcerea la El si urmarea lui Hristos.

Sfarsitul veacurilor va veni dupa descoperirea Sfintelor Scripturi, astfel: „Iar ziua Domnului va veni ca un fur; atunci cerurile vor pieri cu vuiet mare; stihiile, arzand, se vor desface, si pamantul si lucrurile de pe el vor arde cu totul. Deci, daca toate acestea se vor desfiinta, cat de mult vi se cuvine voua sa umblati intru viata sfanta si in cucernicie.

Asteptand si graind venirea zilei Domnului, din pricina caruia cerurile, luand foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi. Dar noi asteptam potrivit fagaduintei Lui, ceruri noi si pamant nou, in care locuieste dreptatea. Pentru aceea, iubitilor, asteptand acestea, sarguiti-va sa fiti aflati de El impace, fara prihana si fara vina" (2Petru 3,10-14).

Tsunami din Asia, 26 Decembrie 2004. Prezentarea stiintifica

„Cutremurul a fost atat de puternic, incat a produs o vibratie a axei Pamantului, iar harta Asiei a fost modificata prin deplasarea mai multor insule, au declarat expertii americani in geofizica. „Cutremurul, a modoficat harta" a spus el. Cutremurul, cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter si cu epicentrul la 250 de kilometri sud-est de Sumatra, a provocat deplasarea cu circa 20 de metri a celor mai mici insule din regiune", a declarat Ken Hudnut, expert la Institutul Geologic American (USGS).

K. Hudnut a mai adaugat ca: „Pe baza modelelor seismice, unele din cele mai mici insule situate la sud-vest de coasta Sumatrei s-au deplasat cu aproxsimativ 20 de metri catre sud-vest".

Ken Hudnut a afirmat ca este posibil ca si extremitatea nord-vestica a insulei Sumatra sa se fi deplasat spre sud-vest cu aproape 36 de metri, iar energia degajata de coleziunea celor doua placi tectonice care a declansat cutremurul sa fi provocat o vibratie a axei Pamantului. „Putem detecta miscarile foarte usoare ale Terrei si cred ca a existat o miscare pe orbita in momentul cutremurului, din cauza cantitatii uriase de energie degajate".

Iar Stuart Sipkin, cercetator la centru national de informatii seismologice de la USGS, a apreciat insa ca insulele din zona Sumatra s-au deplasat mai degraba pe directia verticala, ridicandu-se usor fata de nivelul apei. In acest caz, placa tectonica indiana a alunecat sub placa birmaneza, provocand o ridicare a acesteia, astfel incat miscarea a fost verticala si nu orizontala". (cf.Ziarul Meridianul Romanesc, Nr.392, din 8. Ianuarie.2005, pag. 23).

Iar alte afirmatii ale stiintei spun: „Valurile seismice inalte pana la 10 metri (33 picioare), declansate de un cutremur cu magnitudinea de 8.9 pe scara Tichter, produs in Oceanul Indian, au maturat coastele a 7 tari asiatice: Sri Lanka, India, Thailanda, Indonezia, Bengladesh, Maldive, si Malaiezia.

Cutremurul este declarat unic in istoria lumii, la nivel de marime, extindere si pierderi omenesti. Este cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani. Seismul a provocat aparitia unor valuri uriase, intinse de-a lungul a mii de Kilometri si care au lovit zonele de coasta a celor 7 tarii. Potrivitv US Geological Survey, cutremurul s-a inregistrat la ora 7.58 (0.58 GMT), Duminica 26 Decembrie 2004, epicentru seismului fiind situat la 1.620 de Kilometri nord-vest de Jakarta, la 40 de Kilometri sub fundul marii. Forta cutremurului s-a simtit neobisnuit de departe, zguduind cladiri aflate la peste 1000 de kilometri distanta de epicentru, din Singapore pana la Bangladesh." (cf. Ziarului Romanian Times, Nr. 125, din 7. Ianuarie.2005, pag. 7)

Mai sunt si alte afirmatii ale oamenilor de stiinta, si din alte parti ale lumii cu aceasta ocazia tragica a tsunami, pe care dvs. le-ati citit, dar cum misiunea mea nu este sa le prezint pe toate acestea, ci sa prezint descoperirile Revelatiei divine, hai sa continuam drumul, prin Sf. Scripturi, sa vedem ce ne spune Dumnezeu prin Cuvantul Sau despre toate acestea, dar nu inainte de a face cateva mentionari.

In primul rand din toate cercetarile oamenilor de stiinta rezulta mai mult efectul, decat cauza care a produs tragedia Tsunami in Asia. Exista si prezentarea cauzei din punct de vedere stiintific, toate cu probabilitatile lor. La toate acestea o sa arat cu necesitate mai jos prezentarea Biblica.

V a urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page