Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ziua Romanilor de Pretutindeni - Mesajul deputatului Mircea Lubanovici


 Pe 22 aprilie 2015, in Camera Deputatilor a fost votata  initiativa care prevede ca Ziua Romanilor de Pretutindeni va fi sarbatorita in fiecare an in ultima duminica a lunii mai, iar in data de 8 mai Legea 101/2015 pentru modificarea Legii nr. 299/2007 a fost publicata in Monitorul Oficial.
 

 Dragi compatrioti,

 Este un privilegiu si imi face o deosebita placere ca astazi, cand sarbatorim Ziua Romanilor de pretutindeni, moment festiv si de mandrie nationala, sa adresez un salut calduros tuturor romanilor.

 Ca reprezentant al romanilor care locuiesc in Colegiul 3 - Diaspora si Presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, din Camera Deputatilor, cunosc sentimentele puternice de patriotism si eforturile deosebite pe care cei stabiliti departe de Patria Mama le depun pentru conservarea traditiilor si valorilor romanesti, prin intermediul unor comunitati bine constituite si integrate ce imbogatesc implicit cultura tarilor de adoptie.

 In acest moment de reflectie doresc sa multumesc tuturor romanilor care prin contributia lor au un rol important la promovarea imaginii Romaniei in lume, tuturor romanilor care au facut cinste Romaniei, acelor conationali care ne-au onorat prin corectitudinea, genialitatea si harnicia de care au dat dovada castigand respectul indiferent de locul in care au ales sa traiasca, devenind cei mai eficienti ambasadori ai tarii de origine, realizand importante punti de legatura intre Romania si celelalte state ale lumii.

 Pe aceasta cale doresc sa va adresez tuturor sincere urari de bine, prosperitate si sa aveti puterea neclintita de a crede in realizarea sperantelor dumneavoastra!

 La multi ani, romani de pretutindeni!

 Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe romani, oriunde s-ar afla ei!

 Cu aleasa consideratie,
 Deputat Mircea Lubanovici
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page