COMUNICAT DE PRESA CU OCAZIA ZILEI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Cu ocazia Zilei Romanior de Pretutindeni, PNL Diaspora le multumeste public acestora pentru aportul extraordinar pe care il aduc zi de zi Romaniei, nu numai din punct de vedere economic, precum si pentru faptul ca, in ciuda unor distante care uneori depasesc ordinul miilor de kilometri, se implica si contribuie la viata socio-politica a tarii mama aproape in egala masura cu cei de acasa.
          De asemenea, amintim faptul ca, in toamna anului trecut, Diaspora a jucat un rol determinant in alegerea primului presedinte liberal al Romaniei iar acest fapt nu va fi uitat si nu va fi trecut cu vederea.
          Romanii din strainatate sunt cei mai activi ambasadori ai tarii noastre. Contributia lor la dezvoltarea imaginii Romaniei este mult mai profunda si mai directa decat orice masura sau campanie formala de imagine elaborata la Bucuresti, iar pentru asta merita respect! PNL Diaspora materializeza cele afirmate mai sus prin sustinerea fara nici o rezerva sau urma de populism a proiectului de lege privind votul prin corespondenta. Consideram scandalos faptul ca, in ciuda a tot ceea ce face Diaspora romaneasca pentru tara, coponentii ei sa nu beneficieze de garantarea unui drept fundamental in orice democratie, a declarat copresedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.
          Noi, PNL Diaspora indreptam cele mai sincere ganduri catre romanii de pretutindeni si marturisim ca ne-am dori ca, peste ani, Romania sa devina tara cu cea mai mica diaspora din Europa. Dar in acest sens, avem nevoie sa construim o tara care sa ii cheme inapoi pe cei care sunt departe, prin atractivitate, prosperitate si imagine internationala. Primul pas l-am facut impreuna cu ei, in toamna anului trecut. Acum urmeaza pasul doi: Romania prospera, Romania liberala.

BIROUL DE PRESA AL PNL DIASPORA