Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

’MNEALUI, CA FILA DINTR-UN JURNAL DE AMINTIRI

Corneliu LEU

’MNEALUI, CA FILA DINTR-UN JURNAL DE AMINTIRI
- un punct de vedere mai mult literar -
    Unul dintre tristele adevaruri ale vietii politice a romanilor in contemporaneitate este ca: Daca in ultima vreme n-am mai avut deloc parte nici de alegeri entuziaste, nici macar de posibiltatea de a merge la ele cu convingerea ca vom putea gasi printre optiuni ceea ce avem nevoie, fiecare incheiere de mandat acordat de noi asa, cu jumatate de gura si cu inima indoita,  s-a caracterizat printr-o si mai mare deziluzie.
Din pacate, deziluziile sunt previzibil asemanatoare si pentru o prima etapa viitoare: Toate bajbaielile guvernelor Ponta - intre o scadere de TVA care mareste preturile la raft si o incercare esuata de a redresa bugetul de stat prin impozitarea bacsisului -  ne conving ca aceasta guvernare care s-a laudat candva a fi tinereasca dar este numai infantil-amatoristica, o va sfarsi la fel de prost ca si celelalte. O va sfarsi la fel de prost nu numai in fata electoratului, ci si in fata propriului lor partid. Fiindca pentru tara a fost o guvernare lipsita de priceperea tehnica si nu a putut aduce nici macar servicii tehnocratice, lipsite de ideal; iar pentru partidul pe care ar fi trebuit sa-l reprezinte ideatic, programatic si doctrinar, a fost total lipsita de vreo culoare si total incapabila de a demonstra ca guverneaza in baza vreunei doctrine politice, nedovedindu-si capacitatea de a ridica astfel prestigiul acesteia in fata electoratului. Niste guverne in care n-am simtit a avea nici oameni politici a caror orientare sa ne convinga, dar nici tehnocrati a caror pricepere sa ne ajute sa iesim din marasm. Au fost, mai degraba, niste guverne de mercenari; dar asta numai daca s-au aflat in slujba cuiva - pentru ca in slujba unor idei ale partidului lor n-au fost si nici nu l-au ajutat, ca entitate politica, sa demonstreze ca ar avea vreun program de guvernare. Asa ca, mai degraba, arata a fi fost doar niste aventurieri care au pus mana pe putere profitand de atmosfera de scandal pe care au intretinut-o impreuna cu fostul presedinte ce le era doar in aparenta adversar, ambele tabere fiind componentele ce dadeau functionalitate aceluias sistem nefast.
    Din acest motiv, chiar si astazi cand etapa de scandal - gratuit pentru ei dar devastator pentru tara - pare a fi de domeniul trecutului, peste acest dezastru administrativ si social-economic ce se petrece cu ajutor venit din plin de la guvern, tot din plin, o voce de gorgona se revarsa din cand in cand asupra noastra, venita din furiile lui Basescu, marinarul care se razbuna astazi pe vanturile pe care, ani de zile, el le-a chemat ca sa sufle in velele sale si, de care, s-a bucurat chiar din plin cand credea  ca-i sufla in sprijin si in avantaj. Pentru ca acum, conform caracterului ’mnealui de belea, defecand si flatuland invective, sa se vaite descoperindu-le macazul terorizant pe care el li l-a instalat astfel, daca ne putem plange de asa ceva in materie de justitie, de servicii, de diferitele forme administrative care ingradesc democratia. (va urma)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page