Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Studenti bucuresteni au dezvoltat aplicatii pentru viata de zi cu zi, dar si pentru automatizarea proceselor administrative


Studentii Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti au dezvoltat, in cadrul cursurilor, aplicatii utile pentru viata de zi cu zi, dar si pentru automatizarea proceselor administrative din cadrul institutiei de invatamant.
 Studentii de la Master ai facultatii au dezvoltat aplicatii care faciliteaza comunicarea fara WiFi sau retea GSM, care recomanda tinute vestimentare, ofera informatii despre tablouri sau organizeaza site-uri.

Potrivit unui comunicat de presa al Cronian Academy remis miercuri AGERPRES, studentii din anul III de la Facultatea de Matematica si Informatica au creat aplicatii pentru gestionarea programului de burse, precum si pentru inscrierea online la facultate.

Masteranzii de anul II au realizat aplicatii utile pentru viata de zi cu zi.

"Mesher" este o aplicatie care pune la dispozitia utilizatorilor o retea autonoma de comunicare intre dispozitive mobile. Totodata, echipa care a dezvoltat aceasta aplicatie a luat in considerare si potentialele situatii de risc care pot aparea (cutremure sau alte calamitati, proteste, etc.) si care necesita existenta unor masuri alternative de comunicare decat cele obisnuite.

O alta aplicatie este "CloWe", care tine loc de consilier vestimentar. Aplicatia de lifestyle recomanda utilizatoarelor sale tinute din propria garderoba, in functie de vremea de afara si ofera posibilitatea de a crea tinute ce pot fi ulterior recomandate pentru a fi purtate, precum si functionalitatea de asortare a culorilor.

"Pocket Art" este o aplicatie adresata tuturor celor care s-au aflat de nenumarate ori intr-un muzeu in fata unui tablou si nu au stiut ce admira. "Experienta de a vizita un muzeu poate fi dificila, intrucat placutele cu informatii de langa tablouri se pot afla la distanta si, ca atare, nu pot fi descifrate, dispozitivele audio nu functioneaza intotdeauna cum ar trebui, cartile sunt grele si necesita mult timp pentru a le rasfoi si a afla exact ceea ce este de interes, iar anumiti ghizi ofera explicatii doar despre anumite opere", precizeaza comunicatul de presa.

Aplicatia "Snap" permite organizarea site-urilor vizitate ca tile-uri interactive, care pot fi vizualizate in orice moment, deoarece sunt ferestre efective catre alte site-uri. Aplicatia permite deschiderea simultana a mai multor site-uri si organizarea a dimensiune sau ca si continut.

Cronian Academy este primul accelerator universitar in domeniul tehnologiei informatiei din Romania, fondat in 2011. Acest proiect este dezvoltat si implementat de catre Cronian Group in Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, cu scopul de a completa curricula academica teoretica cu o serie de cursuri practice.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stanescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page