Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Un "startup" românesc de succes de peste ocean, principalul partener al "Techsylvania" 2015


"Techsylvania", cel mai mare eveniment international de tehnologie si inovatie din regiunea Transilvaniei, va avea loc anul acesta intre 6 si 9 iunie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.
 "Techsylvania" are drept scop promovarea comunitatilor din orasul Cluj-Napoca si din Romania drept centre ale tehnologiei recunoscute si confirmate la nivel international, dar si stimularea dezvoltarii de produse locale.

Evenimentul ofera atat oportunitatea de interactiune sociala cu scopul stabilirii de parteneriate, gasirii de finantari sau obtinerii de mentorat din partea expertilor, cat si a promovarii unor idei tehnice revolutionare din randul programatorilor romani.

"Chiar 'iMedicare', partenerul principal al editiei de anul acesta a 'Techsylvania', reprezinta o poveste de succes fondata de un roman. Flaviu Simihaian a pus in New York bazele unui startup romanesc ce se imparte intre birourile din 'Big Apple' si echipa locala de dezvoltatori din Cluj-Napoca. Platforma 'iMedicare' ofera informatii personalizate catre peste 4.000 farmacii din SUA despre retetele si conditia medicala a pacientilor", se arata intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.

De asemenea, Flaviu Simihaian este unul din speakerii din cadrul celei de-a doua editii a "Techsylvania". Alti vorbitori sunt Andrei Dunca — cofondator LiveRail, Chairmaine Li — senior editor la Tech.eu, Anda Gansca — CEO Knotch, care fac parte dintr-o lista mai lunga de speakeri internationali care vin din partea gigantilor IT — Google, Uber, Booking.com, Paypal, dar si antreprenori internationali de succes precum David Bettner — fondator "Words with friends" sau Gentry Underwood — fondator Mailbox.

Prima zi a conferintei, 8 iunie, va fi deschisa de o dezbatere despre tendintele viitoare in domeniul securitatii pe internet. De asemenea, tot in aceasta zi vor fi dezbatute si ideile despre viitorul domeniului IT local sau perspectivele din domeniul finantarii unui startup.

Zilele de 6 si 7 iunie sunt dedicate hackathon-ului de 24 de ore in urma caruia echipele castigatoare vor primi diverse premii, de la ceasuri de firma la o gama extrem de larga de device-uri, precum si alte produse.

"Entuziastii programarii pe dispozitive la purtator vor avea posibilitatea sa creeze primele aplicatii pe cele mai noi ceasuri inteligente lansate la nivel mondial, precum Apple Watch, dar si editia romaneasca a producatorului Vector Watch", se mai arata in comunicat.

Inregistrarile la "Techsylvania" vor putea fi efectuate online pe site-ul evenimentului.

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Cristian Anghelache)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page