Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

La ora bilantului


Atunci cand, in 2009, la numai un an de la infiintare, am decis sa editam o antologie a Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Québec, folosindu-ne de propriile noastre forte, multi au dat din cap a neincredere. Dar n-am fost noi cei care ne-am inselat! Beneficiind de experienta echipei editoriale si de cooperarea de exceptie, complet dezinteresata, a multor membri din randurile asociatiei, Antologia ASLRQ - 2009 a fost un succes.
Porniti la drum, dupa cum se spune, cu piciorul drept, n-am uitat nicio clipa ca nimic nu se face de la sine. Este usor sa inregistrezi o companie si sa-i dai un nume; e cu totul altceva sa treci peste obstacolele inerente inceputului si sa dovedesti ca esti de folos comunitatii din care faci parte. Rezultatele nu se masoara in bani sau recompense, ci in multumirea pe care o ai vazand ca cei din jur, recunoscandu-ti efortul, ti se alatura.
Colaborarea fructuoasa inceputa inca din primul an cu Fundatia Romana din Montréal si continuata, pe mai multe planuri, cu Asociatia Culturala Romana (ACR) si Comunitatea Moldovenilor din Québec (CMQ), a stat la baza activitatilor desfasurate de-a lungul anilor.
Urmand normele pe care ni le-am impus, din punct de vedere statutar cat si pe planul activitatilor de zi cu zi, ne-am implicat in promovarea limbii romane si a culturii romanesti in provincia Québec, in Canada si pretutindeni in lume.
Activitatile asociatiei sau cele la care am fost invitati sa ne aducem contributia, au fost multiple, bine organizate si pe larg mediatizate. Site-ul asociatiei (www.aslrq.ro), tinut cu scrupulozitate la zi, reflecta, fara indoiala, cele afirmate.
Pe plan editorial, sub logo-ul asociatiei (ASLRQ) au aparut, pana in momentul de fata, un numar de 15 carti. In prima noastra antologie au fost incorporati toti cei 39 de membri inregistrati la acea data, dar astazi asociatia noastra numara 64 de membri.
Am considerat necesar ca in preajma aniversarii a 7 ani de la infiintare, sa editam o noua antologie, Antologia ASLRQ - 2015, semn indiscutabil al vitalitatii si increderii in viitor. Se stie ca suntem o asociatie nonprofit. Intreaga activitate pe care o desfasuram este voluntara, efortul editorial depus fiind o dovada in plus a dorintei de a sprijini activitatea membrilor asociatiei noastre si de a facilita noi colaborari cu scriitorii din Romania si diaspora.
Incheiem acest scurt bilant, multumind, ca si prima oara, tuturor acelora care s-au implicat in realizarea acestui proiect, convinsi fiind ca eforturile noastre vor fi rasplatite.


Adrian Erbiceanu                                                                                Ionut Caragea
      Presedinte                                                                                       Vicepresedinte

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page