Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TABLETA DE WEEKEND (115): UNDE-I ONOAREA?

Sergiu GABUREAC

Au fost alegeri in Marea Britanie. Supusii reginei au votat masiv cu Partidul Conservator, infirmand toate sondajele, care dadeau o lupta stransa. E vorba de viitorul lor, asa ca nu ma preocupa de ce au votat asa. Ceea ce am retinut a fost anuntarea instantanee a demisiei liderilor partidelor care au iesit pe locurile 2, 3 si 4. Inclusiv Rudotelul lor national, pe care alegatorii, ca si in Franta, l-au dat de pamant. Extremistul Farage e pe faras! Poate invata romaneste de la trimisii nostri speciali.

Demisia e un gest de onoare absolut firesc dupa ce pierzi niste alegeri. In lumea civilizata. La noi, in Romania, smecheria specifica sobolanilor rosii, a facut ca momentul reformarii partidelor dupa alegerile din noiembrie sa fie ratat si amanat sine die! Continua o guvernare plina de ministri penali cu un parlament devenit ilegitim, ca urmare a esuarii proiectului politic USL. Cadavrul USL este prezentat de sobolanii rosii ca sfintele moaste, resucitat in USL.2. Urat mirositor, care nu poate amagi pe cineva, cu mercenarul manechin, care incalca legea la ordin. Cu mir sau fara!

Recent, primul ministru-plagiator si-a prezentat cu tam-tam, de parca era in Piata Rosie, semirealizarile celor trei ani de guvernare. Maretele impliniri au fost deja demontate, una cate una, de catre expertii in domeniu, minciuna avand picioare scurte. Paradoxal, pe fondul cresterii economice (sic!), nivelul de trai al romanului tot scade! Nu m-a mirat faptul ca Pinocchio nu a suflat niciun cuvant despre cresterea deficitului bugetar si a datoriei externe! A Romaniei.

Multe din proiecte furate de la liberali, au fost prost aplicate, astfel incat pierderile devin tot mai mari pe zi ce trece. Unde or fi autostrazile promise, caile ferate rapide, unde sunt marile investitii (din nou s-a ajuns la blocarea fondurilor europene), unde-i milionul de locuri, unde e sistemul sanitar fiabil (nu amintesc de lansarea lamentabila a cardului de sanatate), alimentele de baza au ajuns sa fie mai scumpe ca in tari occidentale (sic!), unde-i sistemul de invatamant promis (asistam, pentru prima oara in istorie la tinerea cursurilor fara ca cei mici sa aiba abecedare), unde-i grija fata de mediul inconjurator (scandalul defrisarilor ilegale, girate de sobolanii rosii e in plina desfasurare)?

Ati simtit politica de discreditare a noului ANAF, practicata de marii si micii evazionisti atat de bine organizati in sistem mafiot? Numai ca  boborul nu prea crede diversiunile puse abil la cale! Unde-i onoarea alesilor, ce-si voteaza pensii speciale nesimtite (pe criterii si performante numai de ei stiute)? Grupuri de sparlamentari venali/penali au ajuns sa aiba initiative legislative, care aduc atingere Codului penal, doar din dorinta de a-si apara hotiile si ingreuna derularea actului de justitie.

Legile electorale, amendarea Constitutiei tatucului Iliescu, descentralizarea si reforma administrativa, care ar contribui la debirocratizare si destructurarea retelelor de tip mafiot din judete, sunt temporizate cu buna stiinta. Peste jumatate din „nasii” consiliilor judetene sunt saltati, cercetati, condamnati pentru jefuirea / irosirea banului public. Beciul Domnesc geme! Sute de primari, consilieri locali, functionari publici corupti fac spectacol la un nivel greu de imaginat, principalii corupatori fiind membri PSD si UNPR.
 
Prostituarea politica are loc in direct la ore de varf!  Demisul national, care a adunat zeci de dosare penale pe langa cele vechi ingropate, s-a reprofilat ca analist politic in sens mioritic (gura nu-i mai tace), ajungandu-se la stravechea vorba stramoseasca „rade harb de oala sparta”. Udreniana s-a convertit!  S-a lepadat de B1 si a trecut la ridicarea de osanale Antenei 3! Sectorul V a fost devanghelizat! Litoralul se anunta trist fara deghizarile primarului-leguma si la propriu!
 
Se interzice autostopul civililor (sic!), dar traseismul politic, in timpul mandatului, este imbratisat de toate partidele! Halal, onoare! Peste 2.000.000 de alegatori sunt privati de dreptul de a alege. Ponta incalca senin Legea, refuzand organizarea alegerilor in locurile lasate libere de alesii-puscariasi sau puscariabili. Locali sau nationali. Tocmai el care scotea fumuri democratice, pe cand Boc incalca legea electorala la randu-i! La toate acestea, Ponta rade victorios pe toate ecranele, de parca misiunea lui ar fi demolarea si nu constructia statului de drept. In Romania.

Unde-i onoarea, tovarase prim ministru?  
Domnii sunt in alta parte a Europei!
Demisia!    

*
Toate bune!?!
Ai nevoie de o informatie?
Mica, mica? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe! Multumiri! Sa se vada! Ne-am eliberat de frica!
-------------------------------------------------
Sergiu GABUREC
http://blogulluigabu.blogspot.ro
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3    
Bucuresti
sambata, 16 mai 2015

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page