Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1174)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler


Pe langa "performante" greu de egalat pe turbulenta arena politica americana, Franklin Delano Roosevelt al 32-lea presedinte al SUA (1932-1945) ne-a lasat un aforism demn de retinut in special de cei care pretind ca sunt detinatorii adevarului absolut si sunt convinsi ca tot ceea ce se intampla pe esichierul politic reprezinta rodul intamplarilor. Nu stimati ignoranti, "In politica nimic nu se intampla accidental. Daca se intampla poti fi sigur ca a fost planificat in acel fel - In politics nothing happens by accident. If it happened, you can bet it was planned that way." Dureros, trist de adevarat, dar evenimentele cu care ne confruntam zilnic arata indubitabil ca la pupitrul de comanda al destinelor lumii stau forte total inaccesibile gandirii umane.
In ce ma priveste raman  un Al-Siddiq- cel care crede si sper ca cele lasate de Heraclid, discipol a lui Platon, "Panta Rey" - Totul Se Schimba" se vor materializa in bine. Pana la materializarea celor ramase de la Heraclid, intr-unul dintre discursuri, Olimpianul personaj, descendent din sfere inaccesibile gandirii noastre a folosit cuvantul "a incaleca pe cai", lucru care mi-a reamintit de versetul 60, Capitolul 8, din Coran, care glasuieste: " pregatiti forta si caii inhamati, pe care ii aveti, ca sa arunce groaza in dusmanii lui ... si in vrajmasii vostri." Personal ma bucur ca Mesianica faptura, Titanicul personaj, nu a uitat anii petrecuti in Indonezia unde a urmat scoli de profilul majoritatii populatiei locale si doreste sa-si inhameze caii.... pentru a arunca groaza in dusmani.
Dupa multe ipoteze, primul dusman ar fi statul Texas, unde se preconizeaza trimiterea de trupe federale desi statul Texas dispune de cele mai multe baze militare din Uniune. Texanii, care dupa umila mea opinie raman fideli perceptelor pe care s-a cladit aceasta tara, pregatesc mobilizarea Garzii Nationale si sunt sigur, cunoscandu-i mai bine decat multi dintre dumneavoastra, avand printre altele si Identification Card emis de Statul Texas desi temporar locuiesc in California, ca nu admit ca cineva sa "mess with Texas." Asa cum v-am mai mentionat, pe toate autostrazile Texane gasiti placarde inscriptionate cu "Don't Mess with Texas - Nu te pune cu Texas." Intrati in Uniunea Statelor Americane la 29 Decembrie 1845 drept al 28-lea stat al uniunii, Texasul a devenit independent fata de Mexic numai in 1836 sub denumirea de Republic of Texas. Dar, Annuntio Vobis Gaudium Magnum: Habemus Gubernationis, ma astept la orice decizie infantila din partea guvernantilor, chiar cautarea unor noi teatre operationale - conflicate militare care sa duca la cel putin 4 mandate prezidentiale pentru actualul ocupant al biroului oval, exact numarul de mandate intrunit si de democratul presedinte Franklin Delano Roosevelt sub a carui administratie Uniunea Sovietica a descifrat Venona Cable, un cod militar supersecret si au penetrat Departamentul de Stat, Treasury Departament si, incredibil dar adevarat, Proiectul Manhathan de fabricarea bombei atomice din Los Alamos si Alamogordo, statul New Mexico. Pentru sceptici numele lui Alger Hiss, Julius si Ethel Rosenberg, Harry Dexter White si Rudolf Ivanovici Abel sunt marturii indubitabile. Pentru amatorii de cultura generala, Rudolf Ivanovici Abel nascut dint-o familie de emigranti rusi sub numele de William Fisher a fost colonel KGB arestat in USA si schimbat la 10 Februarie 1962 pe podul Glinicker de langa Berlin cu Lt. colonel Francis Gary Powers pilotul avionului de spionaj U-2 doborat de sovietici deasupra Siberiei.  
Pana sa vedem ce ne asteapta nu ne ramane decat sa ne consolam cu cele lasate de filosoful Platon(428-347) si regasite in capodopera "The Republic - Republica" scrisa in anul 380B.C. "Pedeapsa pe care oamenii intelepti care refuza sa ia parte la guvernare o suporta este sa traiasca sub un guvern format din oamenii cei mai rai - The Punishment which the wise suffer who refuse to take part in the guvernment is to live under the government of worse men". Indiferent ca este vorba de malul Potomacului sau malul Dambovitei, situatia este asemanatoare; cei mai rai dintre noi ne conduc iar situatia din TARA de origine ne transpune in lumea lui Kafka sau Orwell.
Inclin sa cred ca spre amuzamentul dumneavoastra - desi nu este nimic amuzant - ziaristul William Falk face niste "predictii" demne de ... : " dupa ce Obama declara legea martiala in Texas, el planifica sa confiste nu numai armele texanilor dar si carnea de vita; deja a anuntat prietenii din Chicago sa astepte un transport de cateva mii de tone de barbecue; Michelle Obama va fi nominalizata Ministrul Industriei Alimentare - Food Czar si va impune tuturor texanilor sa manance numai zarzavaturi gen Aragula si Kale. Casatoriile intre persoanele de acelasi sex vor fi legalizate in toate statele americane si vor deveni obligatorii. Sharia Law va fi instituita, ascultarea statiei de radio a lui Rush Limbaugh va atrage dupa sine 100 de lovituri de bici iar vizionarea postului de televiziune Fox News va fi pedepsita cu moartea prin ucidere cu pietre."   
Pare fictiune dar nu uitati ca fictiunile secolului al XIX-lea au devenit realitatile secolului al XX-lea, iar secolul al XXI-lea va asigur ca va deveni realitatea fictiunilor secolului  al XX-lea. La urma urmei, in conformitate cu filosolful francez Frederic Bastiat unul dintre cele mai luminate minti ale secolului al XIX-lea, guvernul este o fictiunea in care fiecare doreste sa traiasca pe socoteala altuia.
Chiar daca nu este pe placul purtatorilor ilegali de creier, cu alte cuvinte a populatiei majoritare a globului - zerodoctii, cum ii numesc -  revin la cuvintele lui Berttolt Brecht si la "Teroarea si mizeriile celui de-al trilea Reich, amintindu-va ca "lumea va ajunge in pragul prabusirii, a autodesfiintarii atunci cand neinitiatii, nestiutorii, oamenii mai putin dotati cerebral vor da lectii celor initiati, stiutori si datati cererbral. Cu permisiunea dumneavoastra adaug si o alta categorie, ca un paradox, existenta in TARA: condamnatii pentru fraude de orice natura, n-au ce cauta la guvernare; in nicio tara din lume nu se intampla asa ceva. Am crezut, din nou in mod eronat, ca cei familiari cu notiunea de "Deutsche Ordnung" vor face ordine si in Romania. Cat timp vom tolera printre noi asemenea factori distructivi, sa nu ne mire adjectivari de genul "Haiti al Europei", "Somalia Europei" "Paria Europei" si altele similare.
Uitati-va cine va conduce ca sa realizati ca omenirea este in pragul prabusirii iar TARA NATALA nu are nicio sansa sa evite acest fenomen. Pacat, mare pacat,  TARA dispune de persoane de certa valoare, care din pacate sunt marginalizati sau se afla inafara perimetrului national.
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page