Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Se redeschide Muzeul Municipiului Bucuresti

         Madalina Corina Diaconu

Cu multi ani in urma ceasul cu rotatie inversa din holul Palatului Sutu s-a oprit la ora 19:00.
Vineri, 15 mai 2015, tot la ora 19:00, inima acestui ceas reancepe sa bata si va continua sa o faca pentru fiecare vizitator care va trece pragul palatului!

Un ceas construit special pentru a fi citit numai in oglinda, ne invita sa redescoperim ….. in revers ….. TIMPUL ORASULUI. Saltul in timp si de aceasta data in timpul real al trecutului, este posibil!

Dupa 20 de ani, perioada in care expozitia de baza a Muzeului Municipiului Bucuresti a fost mai mult sau mai putin afectata de schimbarile din viata cotidiana, salile de la etaj ale palatului Sutu se redeschid publicului cu o noua infatisare, cu povesti nestiute si nebanuite, cu obiecte din patrimoniul muzeului, expuse pentru prima data!

Ceasul cu rotatie inversa, comandat special la casa Colin din Paris, la sfarsitul secolului al XIX-lea, va fi ghidul expozitiei: veti fi invitati sa redescoperiti targul lui Bucur parcurgand istoria acestui oras din prezent, catre trecut!

“Timpul. Nu are a face cat il traiesti ci cum il folosesti pentru calatoriile tale in viata. Oamenii si locurile sunt doar pretexte pentru a te descoperi. Intimplarile sunt doar marturisiri in miscare ale gindurilor tale pentru a te reinventa. Si daca, din toate acestea se naste in final o poveste este semn ca timpul tau isi pierde rabdarea.

Intoarce-te pentru a privi inainte!
Aceasta calatorie in trecut este segmentata in asa fel incat fiecare spatiu sa reprezinte o perioada istorica de referinta din evolutia orasului si a evenimentelor care s-au petrecut pe teritoriul acestuia. Sa fie atat o posibilitate de retragere in trecut dar, in acelasi timp, sa se pastreze si optiunea de intoarcere in prezent. Aceasta linie a timpului este reprezentata printr-un panou grafic care marcheaza cronologia inversa prin date, momente importante, personaje, obiecte de patrimoniu, cladiri si cuvinte cheie, in functie de perioada parcursa in aceasta calatorie spre trecut. Grafica panoului are rol de comunicare vizuala a aspectelor istorice legate de evolutia orasului Bucuresti si de obiectele expuse, cat si de a contribui la ambianta acestei calatorii in timp.  In cadrul acestuia sunt si elemente interactive si media pentru a atrage atentia asupra fragilitatii timpului pe care-l traim si de a implica activ vizitatorul in descoperirea unor povesti de alta data.” Dr.Adrian Majuru

Va asteptam sa redescoperim TIMPUL ORASULUI la Palatul Sutu vineri, 15 mai 2015, orele 19:00 fix!

Muzeul Municipiului Bucuresti-Palatul Sutu, Bulevardul Ion C. Bratianu nr. 2, Bucuresti.


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page