Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vesti bune de la ’’OAMENII DE ACASA’’!


Din 15 Mai ne extindem serviciile si operam la scara nationala!

“Oamenii de acasa” este un program lansat in octombrie 2014 la Bruxelles, din dorinta romanilor din diaspora de a se simti cat mai aproape de cei dragi ramasi acasa. Proiectul pilot al Programului a demarat in urma cu 6 luni in judetul Satu Mare (zona Turt), avand ca parteneri locali Primaria Turt, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Satu Mare si Centrul Medical de Permanenta Turt (toate detaliile pe www.oameniideacasa.ro).

Programul nostru a mers mai departe si datorita succesului inregistrat de proiectul pilot, dar si a numeroaselor cereri venite de la romanii din diaspora in sensul accelerarii implementarii Programului nostru in mai multe localitati de pe intreg cuprinsul tarii, avem bucuria sa va anuntam ca din 15 Mai ne extindem serviciile si suntem pregatiti sa actionam in toata tara, printr-o retea nationala de structuri operationale care vor functiona in fiecare judet din Romania.

Extinderea la scara nationala a Programului nostru este posibila prin colaborarea cu ASCOR-LTCOR Romania, care au filiale active in toate judetele tarii si sunt centrate pe aceleasi obiective de interes comunitar ca si noi, asigurand prin aceasta cooptarea in Program a unor operatori sociali care au profilul moral si profesional potrivit cu tipul activitatilor de asistenta sociala pe care le derulam prin Programul „Oamenii de acasa”.

Acest parteneriat este cu atat mai important cu cat obiectivul unic al demersului nostru comun este de a-i servi pe cei aflati in situatii de vulnerabilitate, care au nevoie mai mult decat de cele materiale,  de o vorba buna, de o mana intinsa si o inima calda, lucruri carora ei le simt cu adevarat lipsa…

Multumim din suflet si celor doi parteneri strategici ai Programului nostru, fara de care aceasta etapa de extindere la nivel national nu ar fi fost posibila: Organizatia belgiana „Centre d’Action Sociale Anastasia” Bruxelles (care finanteaza componenta caritabila a Programului) si Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, cu sediul la Paris, care sprijina promovarea Programului ’’Oamenii de acasa’’ pe continentul european in randul romanilor din diaspora.

NOU: PROIECTUL DEDICAT COPIILOR!

Odata cu aceasta extindere a Programului nostru, am decis sa dam curs si nevoii acute de ingrijire-monitorizare a copiilor din Romania care au parintii plecati in strainatate. Astfel, in prima etapa a implementarii acestui nou proiect,  LA 1 IUNIE VOM INCEPE INSCRIERILE (online) pentru cei care doresc sa ne solicite serviciile in beneficiul copiilor lor din tara. Preconizam ca primii copii vor fi luati efectiv in ingrijire de catre operatorii nostri in toamna acestui an, dupa parcurgerea tuturor formalitatilor necesare. Modalitatea de inscriere si restul informatiilor aferente vor fi anuntate pe site-ul nostru pana la sfarsitul lunii mai. Urmariti in continuare pe site evolutia noului nostru proiect!

INCA O VESTE BUNA!

Ca urmare a acestei extinderi a serviciilor noastre, vom putea implementa in toata Romania un  SISTEM INOVATIV DE MONITORIZARE PERMANENTA PRIN SUPORT GPS-GSM a celor luati in ingrijire, o solutie tehnica mult-asteptata care in sfarsit patrunde si in tara noastra.

Aceasta consta dintr-un dispozitiv electronic tip bratara, avand forma si functiune aparenta de ceas. Dispozitivul contine un sistem integrat de monitorizare GSM-GPS, prin care, in situatiile de urgenta, cei luati in ingrijire vor putea la orice ora sa transmita un semnal de alarma instantaneu catre un dispecer dedicat. Pe langa specificul alertei, dispozitivul este programat sa transmita si un mesaj sms cu coordonatele GPS al beneficiarului, pentru ca echipajul de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta sa aiba datele exacte ale locatiei si sa poata interveni cat mai prompt.

Toate serviciile noastre sunt prezentate in detaliu in sectiunea OFERTA GENERALA DE SERVICII a site-ului, unde acum se pot accesa si online!

IMPORTANT: Veniturile realizate din serviciile pe care le prestam contra cost, le directionam exclusiv catre proiectele noastre caritabile,  prin care asistam social acele persoane vulnerabile care nu mai au pe nimeni sa le ingrijeasca – detalii in sectiunea PROIECTE CARITABILE a site-ului nostru.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page