Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1173)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate - The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Intr-unul din vechile episoade ale serialului Twilight Zone, ecranizat dupa briliantele nuvele ale lui Rod Serling suntem familiarizati cu faptul ca extraterestrii au observat ca locuitorii planetei pamant se vor diviza si autodistruge, daca li se va injecta frica si neincredere in viata lor. Deocamdata s-a injectat neincrederea, fenomen care a generat ca  tara si poporul sa fie mai divizat ca niciodata din timpul Razboiului Civil, aspect de care vor profita cei care au planificat in ultrasofisticatele laboratoare ale lumii, distrugerea Americii.
Saptamana trecuta, aflata la faimoasa Tuskegee University of Alabama cu ocazia incheierii anului universitar, prima doamna a Americii, Michelle Obama, a tinut un discurs incendiar, in care s-a batut moneda pe "race card" si pe nedreptatile pe care ea personal le-a suportat si pe cele pe care populatia afro-americana le face fata zilnic. Chiar in timpul fulminantului discurs, patru tineri "nedreptatiti" din statul vecin Mississippi, au ucis doi politisti, dovedind, daca mai era nevoie, modul in care cei mai neprivilegiati dintre noi isi fac dreptate si modul personal de a interpreta Amendamentul 1 - Freedom of Speeach -  la Constitutia Americana.  Personal ma surprinde ca o persoana trecuta pe la Princeton University si Harvard School of Law, beneficiara prin pozitia ei de cele mai incredibile facilitati si privilegii imaginabile, vorbeste, sau mai corect bate moneda pe "race card." Sa nu cunoasca aceasta omniscenta-atotcunoscatoare persoana care a declarat nonsalant ca pana la nominalizarea lui Barack Hussein Obama la presidentia USA "nu s-a simtit niciodata mandra de a fi american", ca aceasta faimoasa Universitate destinata exclusiv celor de provenienta afro-americana are peste 125 de ani de experienta academica si a fost infiintata de un sclav eliberat, pe numele lui Booner Taliaferro Washington, autor al romanului "Up from Slavery", in nobila intentie de a oferi facilitati si posibilitati tinerilor afro-americani sa-si depaseasca conditiile avute. Aceasta persoana de o inteligenta monumentala, a fost in relatii excelente cu presedintele Theodore Roosevelt si un vizitator frecvent al Casei Albe - stati linistiti, nu ca rev. Al Sharpton, cel mai destabilizator factor al relatiilor inter etnice americane, care a vizitat numai in acest an Casa Alba de 62 de ori, sau ca unii conationali care aveau port ouverte la Palatul Cotroceni, medaliati cu seceri, ciocane sau secera si ciocanul si cu ordinul serviciu credincios, desi au avut o contributie similara lui Al Sharpton - Trebuia sa retina prima doamna ca Booner T Washington, a lasat umanitatii aceste cerebrale cuvinte: " Un om deosebit, distins cultiva dragostea, numai oamenii meschini nutresc - cultiva spirit de ura - A great man cultivate love, and.... only little man cherish a spirit of hatred."
Oricum, sunt inclinat sa-i acord circumstante atenuante primei doamne a Americii, bazat pe filosofia lasata omenirii de scriitorul George Bernard Shaw, care a spus, "O viata consumata in a face erori-greseli este nu numai mult mai onorabila dar mult mai folositoare decat o viata petrecuta in a nu face nimic - A life spent making mistakes is not only more honorable but more useful than a life spent doing nothing". Foarte probabil acesta este postulatul dupa care se conduc politicienii lumii, desi am dubii ca l-au lecturat pe George Bernard Shaw, ei preferand sa faca numai erori si din cand in cand, nimic. Indiferent de activitatea politicienilor, numarul detinutilor americani se cifreaza la 22% din detinutii planetei, desi populatia Americii reprezinta doar 4% din populatia planetei. Indiferent ca este vorba de Ferguson, Baltimore, Seattle, Washington, New York sau Los Angeles, cohorte de anarhisti, delicventi, facatori de nimic, membri ai organizatiei "Panterele Negre", si tot felul de idioti utili organizeaza proteste antisociale, punand in pericol stabilitatea Americii si inclusiv a lumii. Faptul ca de la inceputul anului au fost inregistrate in Baltimore 79 de omucideri, din care 66 comise de afro-americani impotriva propriilor conationali - populatia afro-americana este o tragedie, dar, dupa umila mea opinie, nu justifica demonstratii de protest in care se afiseaza lozinci de genul "Black Lives Matter"; eu consider ca viata fiecaruia dintre noi are importanta, nu numai viata unui anumit grup etnic. La fel de importanta a fost si viata lui John Geer, american alb, locuitor al unei suburbii din Washington, care a fost impuscat in cap de ofiterul de politie Adam D Torres, desi avea mainile deasupra capului. Nu au fost demonstratii de protest, nu au fost vandalizate proprietati, nu au avut loc furturi din magazine, incendieri sau pagube de sute de milioane de dolari, platite de noi, masa amorfa de Bovi.
Ratiuni care n-au nimic comun cu logica elementara a lucrurilor, actiuni care ridica indreptatite semne de intrebare privind dotarea cerebrala, verticalitatea morala, spirituala si patriotica a celor care se dedau la asemenea practici ma determina sa ma intreb: "Quo Vadis America-Incotro te indrepti, America ?". Valorile traditionale pe care s-a cladit aceasta fosta inegalabila democratie a lumii, aceasta fosta unica filosofie a lumii, sunt in mare pericol !!! Se uita, intentionat sau nu, ca aceasta natiune s-a fondat pe principii religioase. Nu se aminteste un cuvant de faptul ca presedintele John Adams ne-a avertizat ca "am conceput Constitutia numai pentru oameni morali si religiosi - our Constitution was made only for moral and religious people". Se pare ca aceste categorii de americani au disparut, aceasta fiind si ratiunea pentru care Constitutia USA este ignorata total, tocmai de cel care ar trebui s-o respecte si care, pe deasupra, a fost si profesor de Drept Constitutional. In plus, deloc de neglijat, m-am gandit ca Pontifus Maximus ignora Constitutia, care desi  a intrat in efect la primul Congres Federal, intrunit la 4 Martie 1789, participantii au intrerupt sedinta din lipsa de cvorum-numar suficienti de participanti !?!  Nu mai vorbesc de "Doctrina Monroe" al cincelea presedinte al SUA care stipuleaza in "plain English", neamestecul Americii in treburile interne ale altor state. Ca un paradox avem baze militare in exact 110 tari ale lumii!
In crestineasca intentie de a va familiariza cu "dezordinea" si cu negarea valorilor recunoscute ale civilizatiei, doresc sa va redau notiunea de Dadaism, curent literar care propune o revolta impotriva civilizatiei. Acest curent literar a fost  creat de poetul francez Tristan Tzara, impreuna cu Hans Arp si R. Hunselbeck. Doar ca titlu informativ, Tristan Tzara s-a  nascut la Moinesti, in anul de gratie 1896, sub numele de Samy Rosenstock. Refuz sa cred ca aceste bande de gangsteri - sau mai corect " thugs" cum bine i-a caracterizat presedintele Barack Hussein Obama - sunt adepti ai dadaismului; dar intr-o lume in care avem de-a face cu o inversare a valorilor, totul este posibil. Deci si aici, avem o "inestimabila contributie."
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page