Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TABLETA DE WEEKEND (114): OPERATIUNEA MAREA IZOLARE

Sergiu GABUREAC

De ce a trecut suta de zile a noului mandat al presedintelui Johannis, sistemul cripto-mafiot (SCM) aplica, tot mai vizibil, masura la care ma asteptam. De fapt, e o reluare. Acelasi lucru s-a petrecut si, in 1996, la preluarea mandatului de catre Emil Constantinescu. Inchiderea presedintelui, din afara FSN, in turnul de fildes.
 
La vedere, in mass media apare consensul, chiar laude la adresa noului presedinte, linguseli din partea prim ministrului-plagiator... prin spate, insa, i se infig atipicului presedinte, fara incetare, cutite. Prin agentii de influenta. Mai mult sau mai putin subterani. Circuli cu autobuzul, tramvaiul, troleul si, brusc, auzi o voce din senin: „Mai lasa-ma dom'le cu adormitul asta de Iohannis! Nu vezi ca nu a facut nimic pentru noi, poporul? Nu ne-a marit salariile, nu a creat locuri de munca...”

Mercenarii SCM, din lumea fizica sau virtuala, de pe site-uri cu nume conspirative, lanseaza tot felul de fumigene aruncand in spatele presedintelui sarcini care in realitate apartin altor institutii. Incetineala cu care Parlamentul, ilegitim, lucreaza la legile la care, teoretic, partidele isi dau permanent acordul, la consultarile cu presedintele, declarand ca sunt urgente si necesare, demonstreaza rezistenta manifestata la cerintele justificate ale presedintelui.

Daca la inceput de mandat prezidential, parlamentarii au votat rapid ridicarea imunitatii unor colegi puscariabili, acum ii cu tifla presedintelui. Pe fata, fara sovaiala! „Ia sa ne mai lase in pace! Ce, ne dicteaza el noua?” De fapt, Johannis nu a dictat. Cere un lucru absolut normal. Asteptat de toata lumea.
 
Activitatile cotidiene ale presedintelui sunt tot mai rar mediatizate, expediate in scurte secvente televizate, fara comentarea semnificatiei si dezbaterea importantei lor, mult mai breaking news fiind stirile cu puscariasii nostri de lux sau din lumea mondena.

Stilul sobru de actiune al lui Johannis nu este pe placul jurnalistilor dornici tot timpul de zgomot. Boborul obisnuit cu declaratiile belicoase, non stop, de pe vremea Demisului, pare a nu intelege mesajele scurte, pline de continut ale noului presedinte. Lumea vrea vorbe, vorbe, vorbe!... De aceea, mai bagat in seama de televiziuni este gargaragiul marinar cu declaratii tot mai aiuritoare. Pe acest fond, sunt modificate zeci de legi. Pe sest sau la vedere. S-a ajuns ca penalii sa faca legea in Parlament! Pana si unchiul Sam s-a autosesizat!
 
Cum sa nu te autosesizezi cand vezi ca din zece initiatori ai modificarilor Codului de Procedura Penala, menite sa puna frana procurorilor, patru sunt cercetati penal! Inclusiv finul premierului Ponta! Se pune, astfel, cep luptei anticoruptie, spun expertii!?! Spre bucuria „alesilor”. Q.E.D.! In timpul asta, legile electorale, legea modificarii Constitutiei sau cea privind reforma administrativa, care ar mai destructura retelele de tip mafiot din judete, sunt rostogolite spre Sfantul Asteapta!
 
Deschizi televizorul pe autointitulatele posturi de „stiri”. Apar jurnalisti, analisti, comunicatori... care iti sugereaza ca presedintele are ca preocupare principala doar aruncarea paltonului sau vanzarea padurilor!? E normal sa taci cand se leaga paparazzi de paltonul tau, dar cand esti acuzat ca vinzi padurile tarii, nu ai voie sa taci Johannis!
Intr-un asemenea context, de nu va avea reactii rapide J(F)K se va trezi vorbind la pereti. Daca asteapta din partea Sistemului „o schimbare de conduita, mentalitate si atitudine” se inseala amarnic. In conditiile in care Opozitia e moarta-n cotet! Doar Ludovic ce mai tine piept, in rest zombie!
 
Exista un pas de la sublim (incredere 76%) la ridicol, ar fi spus Napoleon! Emil Constantiescu poate confirma! A trait din plin momentul. Boborul, manipulat si nestiutor, nu mai are rabdare, iar SCM va exploata abil situatia. Cu spor!
 
Pilula destresanta

Ora de biologie
- Bula, ce contin celulele ?
- Infractori, doamna profesoara !

Daca doriti sa recititi accesati aici VREMEA NEMERNICILOR:
http://issuu.com/emanuelpope/docs/14.12_gsm_carte_vremea_nemernicilor
Volumul a aparut pe suport hartie si pdf.

*
Toate bune!?!
Ai nevoie de o informatie?
Mica, mica? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe! Multumiri! Sa se vada! Ne-am eliberat de frica!
-------------------------------------------------
Sergiu GABUREC
http://blogulluigabu.blogspot.ro
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3    
Bucuresti
sambata, 9 mai 2015

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page