Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"Atlasul Frumusetii", realizat de românca Mihaela Noroc, prezentat în emisiunea celebrei Oprah Winfrey


Proiectul "Atlasul Frumusetii", realizat de romanca Mihaela Noroc, a fost prezentat telespectatorilor americani in emisiunea 'Super Soul Sunday', din 3 mai, moderata de celebra realizatoare americana Oprah Winfrey.
 Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

'Fotografa romana Mihaela Noroc calatoreste prin lume fotografiind mii de femei. Ea il numeste 'Atlasul frumusetii'. Fiecare femeie, spune ea, reprezinta diversitatea, o autenticitate a ceea ce inseamna frumusete in orice cultura. Fotografierea unei femei in ipostazele ei cele mai naturale surprinde cel mai pur moment de sinceritate si seninatate despre care ea spune ca este esenta frumusetii feminine', a spus Oprah prezentand proiectul.

"Atlasul Frumusetii in emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Sa auzi o asemenea voce, vorbind despre proiectul la care muncesti zi de zi, e pur si simplu incredibil", a scris Mihaela Noroc miercuri pe Facebook.

Emisiunea "Super Soul Sunday", distinsa cu doua premii Emmy, le ofera telespectatorilor interviuri exclusive si dialoguri purtate de Oprah cu diverse personalitati, ganditori, autori, regizori si lideri spirituali, pe teme legate de fericire, bunastare, implinire personala, spiritualitate si mod de viata. "Super Soul Sunday" prezinta o serie de perspective asupra a ceea ce inseamna a trai in lumea de astazi.


Mihaela Noroc a calatorit prin zeci de tari pentru realizarea proiectului sau, ce a constat in fotografierea a sute de femei in diferite ipostaze, pastrand specificul local al fiecarei regiuni vizitate. 'Atlasul Frumusetii' care a rezultat s-a mai aflat in atentia presei internationale, numeroase publicatii straine precum 'The Daily Mail', 'The Independent' sau 'Le Figaro' publicand articole, unele ample, despre proiect si autoarea lui.

Proiectul a fost prezentat in luna aprilie si la Palatul ?tirbei din Bucuresti, unde pana pe 16 mai poate fi vizitata o expozitie cu 24 de fotografii realizate de Mihaela Noroc.

Expozitia va fi prezentata apoi la Cluj-Napoca. "Atlasul frumusetii", ce isi propune sa surprinda chipuri ale femeilor din lumea intreaga, s-a nascut intr-o calatorie pe care Mihaela Noroc a facut-o in Etiopia, unde a fost fascinata de eleganta si naturaletea femeilor. "Eu eram pasionata acasa de fotografia de portret, iar in calatorii faceam fotografia de calatorie si cele doua se mixeaza foarte bine in 'Atlasul frumusetii'", a declarat ea pentru AGERPRES.

Cei interesati sa sprijine proiectul pot cumpara o copie a unuia din portrete. Banii vor fi folositi pentru partea a doua a aventurii "Atlasul frumusetii", ce va incepe, potrivit artistei, cel mai probabil, in mai-iunie si va dura minimum un an. Aceasta a doua parte a cautarii femeilor frumoase din lume include si zona Balcanilor, dupa cum a spus Mihaela Noroc, si se va incheia, cel mai probabil, cu un album foto.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu, editor: Gabriela Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page