Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TABLETA DE WEEKEND (112): STAFIA USL SAU MARELE FURT

Sergiu GABUREAC

Cei cu ani in plete isi amintesc cum a fost instaurat „democratic” comunismul in Romania. In noiembrie 1947 s-au organizat „alegeri libere” sub atenta supraveghere a senilelor sovietice. Cu toata propaganda specifica regimului totalitar sovietic, rezultatul la urne a fost dezastruos.
- Nicio problema, a spus comisarul Visinski, responsabil cu instalarea primului guvern de sorginte comunista in Romania. - Inversati rezultatele!
Si au urmat 42 de ani numai cu alegeri democrat-populare! 99,99% pentru cei care au numarat voturile. Nu inainte de venirea baietilor care culegeau buletinele de vot cu diverse inscrisuri!

Acum trei ani, Piata Universitatii + alte piete din tara si strainatate, prin presiunea creata, reusesc sa dea jos Guvernul Ungureanu. Dupa cel al lui Boc. Va amintiti incantatia? „Hop, hop, hop!/ Ungureanu dupa Boc!” Pe fondul crearii unui proiect politic, ce parea mai mult decat fezabil, este demis „seful de stat”, marele panglicar al politicii romanesti al ultimelor doua cincinale. Repus in functie in baza celebrei erate a CCR. Alegerile din toamna duc la un scor nemaiintalnit in istoria postdecembrista. Pentru coalitia USL cu al ei program destul de bine inchegat.

Numai ca, obiceiurile vechi nu se uita! PSD, urmasul fidel al „castigatorilor” din noiembrie 1947, pun presiune tot mai mare pe PNL si reusesc, prin metode specifice, neutralizarea lui Crin Antonescu, liderul incomod atat pentru PSD, cat si pentru PDL. USL se pulverizeaza!
 
Intr-o tara cu o bruma de cultura democratica ar fi fost organizate noi alegeri. La noi, nu. Parlamentul devine ilegitim, la fel ca toti alesii locali de pe listele USL. Ei fusesera votati pe o anumita realitate politica, care nu mai exista.

Ce fac sobolanii rosii? Nimic mai simplu! Fura, ziua in amiaza mare, programul USL, cu toate componentele liberale. Ca sa dea o spoiala de legitimitate, este scos din joben un asa-zis partid de dreapta prin coruperea tradatorului manechin. Exact ca in 1947-1948!  Mai mult, corupe peste 5.000 de alesi! De la toate nivelurile. Alesii, fara onoare si demnitate, au pus botul! Acum vad ca le bate DNA-ul pe la fereastra!
 
De Craciun, prezidentialele sunt castigate de reprezentantul noului partid de dreapta, proaspat rezultat dintr-o combinatie ciudata, dar necesara, a PNL-ului istoric cu ce mai ramasese din PDL, dupa plecarea sustinatorilor Demisului national la PMP, ai Monicai Macovei la M10 si ai posesorului funiei de usturoi.
 
Noul PNL este luat in primire de mercenarii, unii vorbesc chiar de ofiteri sub acoperire(!), din mass media, apartinatori sistemului cripto-mafiot si forfecat zi de zi. La noul PNL exista, inca, multe probleme de imagine si comunicare.

Presedintele Johannis vine cu o alta abordare in ale politicii romanesti, ce ii face pe jurnalistii, sustinatori ai sobolanilor rosii, inclusiv ai Demisului, infiltrat pe Dreapta, sa nu-i poata gasi hibe de exploatat in plan politic. Atunci interpreteaza orice gest al presedintelui. Lucruri nesemnificative! Presedintele rezista! Pana cand? Se va incerca izolarea, ca si in cazul Constantinescu?

Justitia se trezeste dupa aservirea totala fata de regimul basescian dand semne de independenta. Urmeaza o adevarata campanie de deratizare a partidelor aflata in plina derulare. Parlamentul isi dovedeste incapacitatea de intelegere a demersurilor justitiare. Aroganta atinge limite maxime. In ciuda asigurarii, de catre liderii tuturor partidelor, a ridicarii imunitatii oricarui sparlamentar dedulcit la oala cu miere a puterii. Locale sau nationale.

Ies la iveala furturi de neimaginat. Zeci de retele mafiote locale incep sa fie destructurate. Televiziunile de toate culorile creaza mari spectacole, abil intretinute si de organele specializate. Cu informatii pe surse! De dragul sau de frica unor parlamentari, carora DNA-ul le cere insistent ridicarea imunitatii, manechinul, rasplatit ilegal cu conducerea Senatului de catre sobolanii rosii, sovaie. Ajunge sa incalce, la vedere, Constitutia, prevalandu-se de un regulament ilegal. Scandalul este imens!

Pe fondul asta, plagitorul-prim ministru iese la rampa sustinand ca se sacrifica punand in aplicare programul USL, desi nu mai are mandatul pentru a face acest lucru. In fapt, plagiaza la greu ideile liberale ! In felul acesta spera sa isi securizeze postul ! Geaba se strofoca noul PNL cu tot felul de manevre!
 
Pe scurt. Ponta plagiaza ideile liberalilor. Cu aplicarea lor e o problema! Astfel, datoria externa a Romaniei pe termen lung este la 15 februarie 2015 de 74,5 miliarde euro, datoria publica directa ajungand la 30,7 miliarde euro!
http://www.bnr.ro/Datoria-externa---BPM6-11333.aspx
Ciuruitul jubileaza prin nostalgicii sai!

Despre aceasta „realizare” nu a scos un cuvant la aniversarea, cu surle si trambite, a trei ani de guvernare, cand au fost prezentate semirealizari peste semirealizari ! Toate iscusit ambalate in poleiala multicolora a reflectoarelor si lansate cu sonoritati stridente de rock-and-roll. 

Cu mortul USL.2(!) in fereastra „cel mai cinstit guvern din Romania cu cei 14 ministri ai sai puscariabili” o va duce pana in 2016. Daca scheletii plagiatorului nu vor fi cumva scosi din dulap, de doamna DNA, la vedere !?! Dupa rezolvarea cazului Sova mai vorbim!
 
Constat ca multi jurnalisti si analisti autohtoni sunt buni de scris scenarii pentru filme politice. Pentru Hollywood! La noi nu are cine le regiza. Cert e un singur lucru. Minciuna are picioare scurte! Pinocchio a platit, intotdeauna, cu varf si indesat. Asa m-a invatat Carlo Collodi. In toate exista o solutie! Iar solutia va veni de unde nu te asteaptI!
 
 N.B. Victor Ponta pe 26 ianuarie 2015: „Asa cum s-a intamplat si la ultimele cazuri aduse in fata Parlamentului, PSD va vota de fiecare data pentru indeplinirea solicitarilor Justitiei.” Sa nu mai asculte sparlamanetarii PSD de seful lor?! E a treia oara cand ii dau cu tifla!

*
Toate bune!?!
Ai nevoie de o informatie?
Mica, mica? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe! Multumiri! Sa se vada! Ne-am eliberat de frica!
-------------------------------------------------
Sergiu GABUREC
http://blogulluigabu.blogspot.ro
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3    
Bucuresti
sambata, 2 mai 2015

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page