Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ionescu, copresedinte PNL Diaspora: Administratia de la Bucuresti sperie investitorii din diaspora

                           
             In perioada 3 - 5 mai 2015, copresedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu, a efectuat o vizita de lucru in Germania. In cadrul acestei vizite, a avut loc la Berlin o intilnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc din aceasta tara.
 
            In urma discutiilor avute s-a tras concluzia ca oamenii de afaceri romani din Germania doresc sa investeasca in Romania, insa le este frica atat din cauza nivelului ridicat al coruptiei din tara noastra, cat si din cauza politicilor administrative duse de catre guvernul condus de Victor Ponta.
 
            Faptul ca Guvernul Romaniei nu face nimic pentru a stimula IMM-urile si investitiile straine ii face pe oamenii de afaceri romani din Germania sa amane momentul in care vor investi in tara de bastina, iar despre o eventuala mutare a afacerii acasa nici nu poate fi vorba.
 
            Partile bune ale intinirii de la Berlin sunt, pe de-o parte, ca am vazut cat de multi compatrioti de ai nostri au reusit prin forte proprii in ceea ce este considerata cea mai riguroasa tara europeana si pe de alta parte, ca acestia si-au manifestat dorinta ferma de a investi in tara lor de obarsie. Insa, partea rea este aceea ca aproape nici unul dintre ei nu o va face pana cand nu se va fi convins ca in Romania are loc o schimbare profunda si pana cand nu se vor simti incurajati de stat sa faca acest lucru.
 
            Ca un prim pas in acest sens, ii solicit public premierului Victor Ponta sa infiinteze o linie speciala tip TelVerde unde romanii din Diaspora care doresc sa investeasca sau sa atraga in tara noastra sa poate semnala orice act de coruptie sau aubz, atat din partea reprezentantilor institutiilor statului, cat si din partea celor care controleaza din afara legii piata libera. Cred ca un astfel de demers este mai util decat mobilizarea ANAF-ului in lupta cu bacsisurile nefiscalizate si nu numai, a declarat copresedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.
 
 
Victor Ionescu
Copresedinte PNL Diaspora
                              Aleea Modrogan nr. 1, sect. 1, Bucuresti, cod postal 0011825

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page