Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1172)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

In nobila idee de a va fi de folos, argument care a stat permanent la baza scrierii acestor eseuri, m-am gandit sa va ofer un adevar inconvenient, indiferent de repercursiunile care pot genera aceasta atitudine. Fiind familiar cu cele lasate de colonelul Nathan R Jessup, comandantul bazei militare de la Guantanamo, atunci cand s-a adresat lt. J.G.Daniel Kaffe, " You can't handle the truth - Tu nu poti face fata adevarului", in filmul "A Few Good Men", inclin sa cred ca cititorii acestor eseuri sunt capabili sa suporte - inteleaga adevarul. Ca o protectie impotriva conationalilor, care bombardeaza cu reclamatii toate institutiile guvernamentale americane, doresc sa va reamintesc ca cea mai profesionala institutie de Intelligence americana, care adaposteste crema cerebralitatii si patriotismului american, locata pe Dolley Madison Bulevard din localitatea McLean - nu Langley, cum eronat stie tot Mapamondul - statul Virginia, are pe frontispiciu acest citat "Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi - Then you will know the truth, and the truth will set you free". Pentru cei mai putin familiari, organizatia respectiva se numeste Central Intelligence Agency-CIA iar citatul de pe frontispiciu poate fi lecturat in Biblie, Evanghelia dupa Ioan, capitolul 8, versetul 32.
 Deci, fara a avea pretentia detinerii adevarului absolut, al "Bulei Filosofale" sau ale altor adevaruri, apanaje stricte ale unei lumi inaccesibile dotarii cerebrale a omenirii actuale, doresc sa va familiarizez cu anumite informatii, intentionat omise de cei aflati momentan la pupitrul de comanda al destinelor omenirii. Acest mod de mediatizare a evenimentelor imi aminteste cuvintele unui adevarat om de presa, Glenn Beck: "... ... presa americana a fost locul unde am cautat adevarul, iar acum arata mai mult ca Pravda, inaintea caderii Uniunii Sovietice- ... ... The American Media was where you went for truth, and now American media is looking more and more like Pravda, before the Soviet Union fell". Adevarul este ca marea majoritate a locuitorilor acestui terifiant Mapamond n-au dotarea cerebrala suficienta pentru a putea face diferenta intre propaganda, conspiratie si realitate.
Legat de neplacutele evenimente care au avut loc in orasul Baltimore, statul Maryland, memoria ma transpune in anul 410 AD, cand regele barbar al Vizigotilor, Alaric, a dat foc Romei, eveniment care a marcat declinul Imperiului Roman, sau la anul 476 cand alt barbar de sorginte germanica, Odoacru a pus capat Imperiului Roman de Apus, devenind primul rege germanic al Imperiului Roman. Inclin sa cred ca aceste iesiri barbare comise de noi impotriva... noastra, nu vor anticipa ceea ce putini oameni cerebrali anticipeaza: decaderea Americii. Pana sa vedem data la care se va intampla acest nefericit eveniment, conform celor relatate de unul dintre putinii oameni de presa reali, ramasi in mass media americana - ma refer la Bill O'Reilly - doresc sa va familiarizez cu anumite statistici; asta in ciuda faptului ca Benjamin Disraeli, fost prim ministru al Marii Britanii si Irlandei de Nord ne-a atentionat ca "statisticile sunt folosite de regula pentru a minti populatia - The Statistics are commonly used to lie to the people". Deci, peste 90% din crimele violente-violent crimes cu care ne confruntam in America sunt comise de afro-americani si sunt indreptate impotriva... afro-americanilor. Orice asemanare cu atitudinea romanilor impotriva romanilor este...... pur intamplatoare ! Peste 72% din copii sunt nascuti in afara casatoriei, iar in Baltimore, procentul depaseste 80% !!!,  rata somajului ajunge la alarmanta cota de 40%. Economistul American, Arthur Laffer, membru al administratiei numarul 40 - Ronald Reagan - a mentionat ca nemultumirile sociale, revoltele sunt generate de starea economica precara a regiunii respective. Desi cititul-lectura-studiul, constituie o insurmontabila povara si pentru ocupantii Casei Albe, le recomand cartea lui James Grant, "The Forgotten Depression-Depresiunea Uitata." Daca este cu ce, desi am indreptatite dubii, se va putea realiza ca economia s-a zdruncinat serios fiind in pragul falimentului in anii 1920, in timpul administratiei democrate a presedintelui Woodrow Wilson, care a aplicat o politica economica similara cu actualul ocupant al Casei Albe. America a avut sansa ca cei care i-au urmat - Waren Harding si Calvin Coolidge - au aplicat un program economic bazat pe reducerea taxelor lucru care a dus ca perioada 1920-1930 sa fie cea mai prospera din istoria USA. Politica economica actuala a generat peste 18 trilioane in debite, 2,5 trilioane in reducerea veniturilor si in medie, reducerea veniturilor unei familii americane cu 20 000 dolari. Nu trebuie sa fii Adam Smith sau David Ricardo sa realizezi ca actuala politica economica s-a dovedit un experiment falimentar.
150 de ani de cand generalul Robert E. Lee a semnat capitularea trupelor confederate, dupa batalia de la Appomattox, fenomen care a consemnat sfarsitul Razboiului Civil, este timpul sa admitem un adevar inconvenient; in ciuda celor 660 000 victime, razboiul civil nu s-a sfarsit, cu toate ca s-au emancipat  4 milioane de sclavi si s-a reusit mentinerea Uniunii Statelor Americane, in prezent mai divizate ca niciodata. Cu toate vaditele forme de inegalitate sociala, si cu pemanentul "race card" pe care bat moneda anumite categorii de pretinsi neprivilegiati, rasisimul desi nu este mort, este in curs de disparitie. In ce tara rasista din lume, un presedinte afro-american a fost ales si reales, ministrul justitiei este afro-american, ministrul de la Homeland Security este afro-american, peste 130 pozitii guvernamentale sunt ocupate de afro-americani, iar chiar cei mai putin privilegiati primesc din partea guvernului aproape 850 dolari pe luna, locuinta gratuita - din banii platitorilor de taxe, tratament medical gratuit, scolarizare gratuita, desi aceasta facilitate scapa multora dintre ei, bonuri de mancare si multe alte facilitati de care cei care s-au jertfit pe frontul muncii sau "alte fronturi" nu beneficiaza. Asa ca, aveti decenta necesara si nu mai comentati.
In tot acest haos generalizat, rod al unui primitivism si infantilism politic al celui care se doreste de descendenta Olimpiana, am o veste buna pentru cei care doresc sa viziteze Casa Alba; intr-un gest de bunavointa pentru idiotii utili-Bovi, Olimpianul Iovi-Jupiter a decis ca Old Family Dinning Room, creata sub administratia numarul 6 a presedintelui John Quincy Adams in anul 1825, sa fie adaugata circuitului turistic. Stati linistiti, incaperea va purta amprenta "primei familii" si nimic din emblema initiala la care a fost creata !!!
Inainte de a incheia, doresc sa va reamintesc ca la 30 Aprilie, s-a aniversat 40 de ani de la Caderea Saigonului-Black April (30 Aprilie, 1975). Cu aceasta ocazie mi-a atras atentia o declaratia a lui Tai Do, din orasul Orange, California, american de origine vietnameza: "I could never forget my motherland from which I was nurtured and to which I left my heart - Nu pot uita niciodata pamantul natal unde m-am nascut si unde mi-am lasat inima". Se aude domnilor conationali, care refuzati sa va invatati descendentii limba stramoseasca. Cat timp exista Patrie, exista si notiunea de patriotism, iar Patria nu are nicio conotatie politica. Invatati de la vecinii din nord-vest. Sa fie de vina faptul ca ei au facut prima Universitate in 1367, la Pecs, iar noi numai dupa 493 de ani, la Iasi, cu scriere cirilica, desi ne laudam ca avem prima scriere din lume. Cineva cauta sa ma convinga ca au fost influente germano-teutonice !!! Nu domnule, Universitatea de la Hidelberg s-a infiintat in 1368, cea de la Leipzig in 1409, cea de la Rostock in 1419, Freiburg in 1457, Munich in 1472 etc.
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page