Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

O NOUA APARITIE EDITORIALA SEMNATA DE SABINA MADUTA

Cristina PUSCAS

„Niciodata Liman” un volum despre dragostea de poezie

Intr-o atmosfera calda si prieteneasca a avut lansarea celui de-al cincilea volum de poezii al poetei Sabina Maduta, intitulat „Niciodata Liman”, un volum selectiv, care va reuni si numeroase poezii noi.

Evenimentul a fost organizat in sala de festivitati de la Caminul Preotesc, de pe strada Roman Ciorogariu, in prezenta protopopului ortodox de la Oradea, pr. Dorel Octavian Rusu.

Sabina Maduta s-a nascut la 3 martie 1937, in satul Gepis, comuna Lazareni, Bihor. Absolventa a Scolii Medii Tehnice Medicale din Oradea si a Institutului pedagogic din Bucuresti, unde se stabileste. Revine la Oradea dupa pensionare. Publica poezie si eseuri din anul 1984, iar in anul 1994 infiinteaza editura „Florile dalbe”, editand scriitori importanti ca Valeriu Anania, Panait Istrati, Lena Constante etc. Este membra a Societatii Medicilor Scriitori si Publicisti din Romania din anul 1990. De asemenea, este membra si a Uniunii Ziaristilor Profesionisti.

Volumul „Niciodata Liman” care a vazut lumina tiparului, in acest an, la Editura Aureo, este structurat pe opt capitole, in primele cinci regasindu-se poezii deja publicate, in schimb, capitolele „Mirii fagaduintei”, „Panta rhei” si „Psalmii Mamei” grupeaza poezii scrise incepand cu anul 2006 si nepublicate pana in prezent.

„Sabina Maduta este o scriitoare consacrata care se destainuie prin aceste poezii pe sine insasi, e o carte de destainuiri interioare. Pornind de la o profesie nobila, cea de asistent medical, dupa ce a depus Juramantul lui Hipocrate, adauga si o terapie a sufletului”, a precizat pr. Protopop Dorel Octavian Rus. Momentul de lansare a fost presarat cu momente muzicale si recitari de poezie, sustinute de Alexandrina Chelu si Florian Chelu, Alexandru Sfarlea etc.

De asemenea, despre autoare si opera ei au luat cuvantul Maria Vesa Aursulesei, respectiv prof. Anca Tomoioaga. „Sabina Maduta scrie o poezie plina de dragoste de poezie. In primele volume abunda implinira in poezie, cand autoarea are inocenta indragostitului. Sabiana Maduta se simte bine in linistea pastelului, se simte in siguranta in preajma sonetului”, a precizat prof. Anca Tomoioaga.


Cristina PUSCAS
http://komunikator.ro
Oradea, aprilie 2015

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page