Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

AVERTISMENT militar de la Pentagon: Rusia pune presiune pe România


Autor: Cristi Selaru, Redactor

Adjunctul misiunii SUA la NATO, Earl Litzenberg, considera ca, prin declaratiile publice agresive din ultima perioada, Federatia Rusa incearca sa puna presiune pe state precum Romania, dar apreciaza ca aceasta tactica este "contraproductiva" intrucat nu face decat sa creasca determinarea Romaniei si a NATO de a face pasii necesari pentru asigurarea securitatii Aliantei.

Intrebat la o masa rotunda cu jurnalistii organizata miercuri de Ambasada SUA la Bucuresti cum se poate proteja Romania de propaganda rusa, oficialul american a raspuns ca acest lucru se poate face foarte simplu, prin prezentarea adevarului.

Litzenberg a aratat ca opiniei publice trebuie sa i se explice ce inseamna sa fii membru NATO, faptul ca masurile pe care NATO le ia sunt defensive si gandite sa protejeze Alianta, nu sunt masuri agresive si nu ameninta pe nimeni.

"Cred ca ceea ce vedem este Federatia Rusa care incearca sa rupa unitatea Aliantei. Am explicat foarte clar - Rusia stie asta - ca sistemul de aparare antiracheta pe care NATO il amplaseaza in Romania este conceput sa raspunda amenintarilor din afara Europei, in principal din Orientul Mijlociu. Nu este indreptat impotriva Rusiei si nu schimba in niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa. Am incercat in mai multe randuri sa avem un dialog cu Rusia pe acest subiect, dar pana acum nu au dorit sa discute", a declarat Earl Litzenberg.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page