Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Dupa ce 400.000 de rusi si-au luat case în Bulgaria, rusii au luat în vizor Ungaria pentru achizitii de proprietati


Ca pentru rusii din clasa de mijloc Bulgaria a devenit deja un loc preferat pentru achizitionarea unei a doua locuinte nu mai este un secret. Insa rusii au devenit cei mai mari cumpa¬ratori extracomunitari de active imobiliare si din Ungaria, fiind interesati mai ales de proprietati rezidentiale, scrie Budapest Business Journal citat de www.independent.md, preluat de Romanian Global News.

 In Ungaria au fost vandute anul trecut 1.815 proprietati nonagricole catre investitori straini. Rusii au reprezentat cel mai mare grup de cumparatori, in numar de 612. Investitorii chinezi, in numar de 403, s-au plasat pe pozitia secunda. Aproximativ 236 rusi si 355 chinezi au achizitionat proprietati in Budapesta.

In Bulgaria, aproximativ 400.000 de rusi detin proprietati. Tot mai multi cetateni din Rusia se muta aici pentru a locui pe tot parcursul anului. Un avantaj pentru ei este ca, primind usor cetatenie bulgara, pot calatori mai usor in interiorul UE. Bulgaria este piata imobilara favorita a oficialilor de stat din Rusia, conform Novinite. Printre cei mai notabili proprietari de locuinte din Bulgaria se afla ministrul adjunct de finante al Rusiei Alexei Moiseev, care detine doua apartamente si 50% dintr-un al treilea.

In statiunea litorala bulgareasca Pomorie numarul de locuitori a crescut cu jumatate ca urmare a fluxului constant de rusi care achizitioneaza apartamente la malul marii.

Potrivit The New York Times, cumparatorii britanici, care au contribuit la formarea bulei imobiliare din Bulgaria intre anii 2000-2008, au disparut in mare parte dupa 2008, fiind inlocuiti de rusi.

Dupa rusi, ceri mai multi cumparatori straini de locuinte din Bulgariavin din Germania, Franta, Olanda, Belgia, Ucraina, tarile scandinave, SUA, Canada, Australia si Africa de Sud.

Cumparatorii straini reprezinta aproximativ 10% din piata rezidentiala bulgara. Acestia tind sa fie atrasi de coasta Marii Negre, in special de orasele Varna si Burgas, cat si de statiunile montane, cum ar fi Pamporovo si Borovets.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page