Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GSM MIGRATORII (tableta sf de weekendul asta)


        GABUREAC SERGIU
       
 
MIGRATORII 

Sa recapitulam. Dupa retragerea romanilor, peste teritoriul de la poale de Carpati au inceput sa apara migratorii.
Stiti cum e ? Tata avea in curte pomi fructiferi si vreo 200 de butuci de vie. Dupa ce muncea primavara sa o cotorasca, sa o lege, sa o sape, vara sa o praseasca, sa o stropeasca de doua-trei ori, toamna cand strugurii dolofani de condera, nohan, tartara, 1001, 100... si nu mai ce soiuri se coceau apareau graurii. Sute de grauri se instalau pe tacute pe firele electrice de la strada. Apareau cercetasii, care dadeau doua-trei roate pe deasupra si apoi raportau sefului.
Se instala o linisite de-ti tiuiau urechile ! Si brusc se declansa un vacarm de nedescris. In cateva minute, tata ramanea fara struguri. Fara o boaba. Tata ii astepta pregatit. Avea semenele lui. Cand sosea ziua, toata suflarea era pregatita. Asteptam linistea ! Iar in momentul coborarii stolului, bateam din toate caldarile, butoaiele din tabla, cainii latrau, pisicile o zbugheau care incotro, iar graurii, ei bine graurii aproape ca se izbeau de pamant si nu stiau cum sa paraseasca mai iute terenul.
Tata stia ca e timpul culesului ! Nu mai intarzia nicio zi !
Popoarele migratoare ne-au calcat frecvent vetrele stramosesti incepand cu secolul al III-lea si pana prin secolul al XIII-lea. De la goti, huni, gepizi, pecenegi, vandali, avari, turci, cumani, unguri, maghiari, slavi, bulgari, tatari ...
 

In clasa a IV-a dl invatator Marcu ne-a pus pe tabla o harta cu valurile  popoarelor migratoare care se intoarceau ca lupul de la stana de unde a mancase prima oaie. Au lasat adanci amprente genetice peste poporul ce avea sa se numeasca roman.
 


Popor ce are inaintasi in cele 12 triburi dacice, oameni liberi reuniti, cand si cand, de cate un Burebista sau un Decebal !... Daci, care venisera de niciunde !...  Erau aici de la zidirea lumii !...
Dupa constituirea entitatilor statale prin mai toata Evropa, au fost adusi sasii si secuii, colonizati pentru a pazi granite. Ei n-au fost migratori ! Erau buni mercenari si loiali. De ei s-au folosit din plin domnitorii tarilor romanesti. Insusi Stefan cel Mare avea un corp de secui profesionisti in ale razboiului.
In zilele lui Basescu din Tomis, romanii au devenit, la randul lor, migratorii Europei ! La indemnul „sefului de stat” au plecat medicii, inginerii, toti cei care simteau ca sunt nedreptatiti in propria tara !
Dar nu despre asta vroiam sa scriu in tableta de azi. Desi, vad ca ne tot zgandara vechii migratori pe la granitele stramosesti ! Ce sa-i faci, obicei de migrator ! Obisnuit sa tot calce vetrele altora ! Obiceiuri de ev mediu.
De unde mi-a venit ? Nu-mi puteam explica migratia interna a alesilor nostri, accentuata in urma Ordonantei Nr. 55/2014 dovedita neconstitutionala. Acum, aproape 5.000 de primari, consilieri locali si consilieri judeteni risca sa fie cercetati penal !
Doar „onorabilii” nu au facut pasul fara a-si negocia puternic tradarea !?! Coruptia miroase, in toate cazurile de traseism politic, de la o posta ! Exemplul bravilor nostri sparlamentari, unii aflandu-se la al n-spelea partid pentru motivul ca nu-si regaseau „idealurile”, a fost urmat si in teritoriu. Ce se intampla acum cu sparlamentarii (sic!) nostri e de rasul planetei ! Unii vor pensii speciale, ajutor de handicap mintal, altii spor de rusine !...
As fi de acord cu sporul de rusine. Conditia sa poarte cand iese in public o eticheta „Am fost parlamentarul Romaniei 1, 2, 3 ... mandate.” Ca sa stim si noi cui datoram regresul postdecembrist !
Exista judete unde peste 50% din primarii alesi au migrat catre iluzoriul borcan cu miere al Puterii. DNA-ul a intrat pe fir !  Retelele mafiote judetene au inceput sa dea din colt in colt ! Jumatate din capii gastilor sunt in vizite de lucru, de ceva timp, pe la organele abilitate !
Societatea civila a dat si o harta migratiei. Interne. Din pacate, dl invatator Marcu a trecut la cele vesnice. Scriu aici, poate Cineva ii va transmite.
Din 3.180 primari au migrat 552, adica 17.4%, din 40.022 de consilieri locali s-au „reorientat” 4.607 (13.8%), iar din 1.338 consilieri judeTeni au valsat 184 (11.5%) catre actuala coalitie de guvernare. PSD a corupt 79% din primarii care au migrat ! Restul, au fost corupti de ceilalti. Culmea, partidul manechinului de serviciu se trezeste peste noapte cu 34 de primari ! http://expertforum.ro/raport-anual-2014.
Oare de ce ? (intrebare retorica).
Nu pot sa nu mentionez faptul ca sunt si judete unde nu s-a migrat ! E drept, putine. Acolo e speranta ! Acolo cred ca mai sunt cu adevarat urmasi ai dacilor !
Pe surse. La Parlament, Madalin a inlocuit stresanta sonerie de adunare a sparlamentarilor cu muzica simfonica. In curand, va fi pus hitul „Hai, Catrina si ne-arata, cum sa mai votam odata !” !?!

Pilule destresante  
- Ce-ai, ma, cu ea, de ce o bati ?
- Da' nu o bat, sefule ! Am prins-o pe Facebook cu unu' ...
- Pai, si ?
- Si acu' ii dadeam like-uri !
 
 Toate bune,

 
 Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Informatia, o problema ?
O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page