Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finala la Stuttgart (WTA)


Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul trei mondial, s-a calificat in sferturile de finala ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, dupa ce a invins-o in trei seturi pe Garbine Muguruza (Spania), cu 3-6, 6-1, 6-3.
 Foto: (c) Then Chih Wey / XINHUA

Halep, a doua favorita a turneului, s-a impus la mare lupta, dupa o ora si 49 de minute. Simona pierduse ambele meciuri de pana acum cu Muguruza (21 ani, 20 WTA): anul trecut iberica s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-3 in turul al doilea la Wuhan, iar anul acesta a invins-o pe Halep la Galati, in Fed Cup, cu 6-4, 6-3.

Romanca a inceput cu stangul meciul, pierzandu-si serviciul la debut, iar apoi a fost condusa cu 2-0 si 3-1. A avut mingi de break in urmatoarele doua ghemuri cu Muguruza la serviciu, dar nu a reusit sa profite de ele, iar adversara si-a adjudecat setul cu 6-3, in 33 de minute.

Muguruza a castigat primul ghem din setul secund, dar Halep a restabilit egalitatea dupa un ghem dificil, in care a salvat o minge de break. Romanca de 23 de ani a jucat din ce in ce mai bine si a incheiat setul cu un sec 6-1.

In decisiv, Halep a inceput rau, a fost condusa cu 2-0, dar a avut o revenire remarcabila, castigand trei ghemuri la rand (3-2). Muguruza a restabilit egalitatea (3-3), a avut o minge de break intr-un moment foarte important, dar Halep a reusit sa revina la conducere (4-3), apoi a realizat break-ul si a luat setul cu 6-3.

Muguruza a reusit 27 de mingi castigatoare, fata de 19 ale Simonei, dar jucatoarea spaniola a comis 42 de erori nefortate, in timp ce Halep a adunat doar 19.

Halep si-a asigurat un cec de 15.375 euro si 100 puncte WTA, iar in sferturi o va infrunta pe invingatoarea dintre italianca Sara Errani si kazaha Zarina Dias. Constanteanca are 2-0 in meciurile directe cu Dias si 1-1 cu Errani, pe care a invins-o anul trecut la Doha cu 6-2, 6-0, in 52 de minute.

Anul trecut, la Stuttgart, Halep (tot a doua favorita) a fost invinsa in optimi de rusoaica Svetlana Kuznetova, cu 7-5, 7-6 (4). Maria Sarapova este principala favorita si a castigat ultimele trei editii ale turneului de la Stuttgart.

AGERPRES (editor: Mihai Tenea)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page