Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!

 

 

De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Iata va vestesc anul placut Domnului."(Luca 4:19). "Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita." (Luca 22,46): „Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune" (Ioan 10:9). „Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: "O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe mine din cartea Ta, in care m-ai scris!" (Iesire 32,31-32). „Zis-a Domnul catre Moise „Voi ierta dupa cuvantul tau" (Numeri 14,20). „Dupa cum este scris in Legea lui Moise, toata nenorocirea aceasta a venit peste noi; si noi n-am rugat pe Domnul, Dumnezeul nostru, nu ne-am intors de la nelegiuirile noastre, si n-am luat aminte la adevarul Tau" (Daniel 9,13). „Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja de noapte. ... zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani; Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia este osteneala si durere. Ca trece viata noastra si ne vom duce. Invata-ne sa socotim bine zilele vietii noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune" (Psalm 89,4-14). „Doamne" i-a raspuns vierul „mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate va face rod in viitor; iar de nu il vei taia" (Luca 13,8-9).

(Continuare din editia precedenta)

Sa rugam pe Bunul Dumnezeu la inceput de An sa ne ia si pe noi de mana si sa ne duca la sfatul Bisericii Sale, dupa cum spune: „Umplea-ne-vom de bunatatile casei Tale; Sfanta este Biserica Ta, minunata intru dreptate. Auzi-ne pe noi, Dumnezeule, Mantuitorul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor de pe mare departe" (Psalm 64,5-6).

Dragi cititori, sa incheiem cu Rugaciunea din Psalmul 66,1-6: „Dumnezeule, milostiveste-Te spre noi si ne binecuvinteaza, lumineaza fata Ta spre noi si ne miluieste. Ca sa cunoastem pe pamant calea Ta, in toate neamurile mantuirea Ta.

Lauda-Te-vor pe Tine popoarele, Dumnezeule, lauda-Te-vor pe Tine popoarele toate. Veseleasca-se si sa se bucure neamurile, ca vei judeca popoarele cu dreptate si neamurile pe pamant le vei povatui. Lauda-Te-vor pe Tine popoarele, Dumnezeule, Lauda-Te-vor pe Tine popoarele toate. Pamantul si-a dat rodul Sau.

Binecuvinteaza-ne pe noi, Dumnezeule, Dumnezeul nostru. Binecuvinteaza-ne pe noi, Dumnzeule, si sa se teama de Tine toate marginile pamantului". „Pentru aceasta m-a auzit Dumnezeu; luat-a aminte la glasul rugaciunii mele. Binecuvantat este Dumnezeu, Care nu a departat Rugaciunea mea si mila Lui de la mine". (Psalm 65,18-19). Amin.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page