Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scrisoarea mamei unei românce din diaspora pentru Klaus Iohannis: Nici românii din tara, nici cei din diaspora n-au vrut un presedinte decorativ, n-au vrut un om de plastilina care sa se-mpace cu toata lumea


Stimate domnule Presedinte,

Va scrie mama unei diasporene care a calatorit 300 de km dus si 300 km intors, ca sa va voteze pe dumneavoastra, Presedintele Soare, ficusul de la Cotroceni. E adevarat, si-a dorit si ea, ca si multi alti diasporeni sa nu iasa Ponta, de aceea s-a organizat cu alti romani din SUA, au pus bani de benzina si s-au dus taman la Washington sa va voteze, scrie mama unei romance din diaspora, preluata de http://politicstand.com, citat de Romanian Global News.
V-au votat dar n-au primit nici mici, nici bere. Nici nu se asteptau, nici nu s-au dus pentru un mic si-o bere pe banii lor, atata drum. S-au dus pentru ca le pasa de Romania. Fata mea s-a dus pentru ca-i pasa de mama ei, de fratii ei ramasi in tara. Nu s-ar fi suparat poate, daca la consulat i-ar fi oferit cineva o cafea, poate ca nu s-ar f suparat sa i se fi oferit un mic si-o bere, doar ca sa-si aduca aminte de tara ei. de Romania. Dar fata mea a votat, si-a cumparat de mancat si de baut, s-a bucurat de compania compatriotilor ei si s-a intors acasa. Acasa in America ei, tara care nu-i ofera pomeni contra vot.

Domnule presedinte, pe dumneavoastra v-au ales diasporenii si basistii, consider ca aveti o datorie fata de ei, anume sa luati o pozitie clara fata de declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, care a spus ca diaspora voteaza pentru un mic si-o bere. Trag nadejde ca n-ati uitat cozile si umilintele la care au fost supusi romanii din diaspora ca sa va voteze pe DUMNEAVOASTRA, domnule Presedinte SOARE! ?i mai trag nadejde ca nu aveti impresia ca v-au votat doar sa va plimbati, odihniti, reculegeti in statiuni exotice. Nu asta asteptau "consumatorii de mici si bere" care s-au calcat in picioare sa va dea votul.

Nici romanii din tara, nici cei din diaspora n-au vrut un presedinte decorativ, n-au vrut un om de plastilina care sa se-mpace cu toata lumea. N-au vrut sa schimbe perdelele la Cotroceni si nici napolitane la bufet. Au vrut sa se simta romani. Au vrut sa aiba o legatura de suflet cu tara lor, sa simta ca familiile lor ramase in tara sunt in siguranta. Nu v-au vrut pe dumneavoastra si pe sotia dumneavostra la caldura in Madeira, in timp ce Rusia ameninta fatis tara in care traiesc familiile lor. Nu v-au votat pentru asta, domnule presedinte...

E atat de greu de priceput ca nu vrem un om de paie la Cotroceni, domnule presedinte? E atat de greu sa le fiti recunoscator diasporenilor care v-au facut presedinte? Puteti sa va ridicati putin de la conditia de provincial si sa realizati ca nu v-a votat doar Sibiul? Ca sunteti presedintele tuturor romanilor, al Romaniei?

Domnule presedinte, in fata mea, ca mama de diasporeana ati cazut toate examenele. Nici copila mea nu se multumeste cu zambetul fals sau cu discursul citit de pe prompter... ?i nu va va ierta niciodata pentru ca i-ati permis fara sa-i ripostati acelui personaj infam, Calin Popescu Tariceanu, s-o insulte. Si pentru asta, nici eu, mama ei, nu va iert in veci.

Cititi si :

http://adevarul.ro/locale/bistrita/veronica-canada-mesaj-dur--tariceanu-noi-iubim-micii-gust-romania-nu-vom-lasa-tara-mana-unora-dumneavoastra-1_55322f85cfbe376e35457059/index.html

SURSA: ROMANIAN GLOBAL NEWS
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page