Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PNL Diaspora someaza conducerea Parlamentului României sa îsi onoreze angajamentul luat în privinta adoptarii Legii votului prin corespondenta

 
             Pana la vacanta parlamentara au mai ramas 60 de zile, iar majoritatea din Legislativ a ingropat acest proiect intre multe altele nefinlizate si se face ca ploua ori de cate ori aceasta tema este adusa in discutie.
 
            Dupa ce la alegerile prezidentiale din toamna anului trecut, cele peste trei milioane de romani stabiliti in strainatate au fost tinta unor abuzuri guvernamentale fara precedent, foarte multi politicieni si-au aratat deschiderea fata de facilitarea exercitarii dreptului constitutional la vot al tuturor romanilor. Din pacate, multe dintre aceste initiative s-au dovedit a fi niste simple gesturi politicianiste de moment, iar PNL a ramas singura forta politica ce si-a dovedit consecventa in apararea proiectului sus-mentionat.
 
            De asemenea, si alte initiative menite sa fluidizeze procedura de vot din strainatate, cu ar fi cea a votului electronic, au fost respinse cu nonsalanta, de data aceasta de catre reprezentanti ai Guvernului, demonstrand inca o data, ca Victor Ponta nu face nimic pentru romanii care nu il voteaza.
 
             In disperarea de a-si conserva pentru cat mai mult timp puterea si pozitiile din fruntea tarii, regimul nelegitim condus de catre Victor Ponta si PSD se afunda in ignoranta si aroganta devenite deja proverbiale pentru sine. Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca actuala majoritate va face tot ceea ce ii sta in putiinta pentru a carota atat initiativa legislativa privind votul prin corespondenta, cat si pe cea care stipuleaza ajustarea numarului de parlamentari din partea Diasporei. De asemenea, despre marirea numarului de sectii de votare in strainatate nici nu poate fi vorba pe agenda premierului.
 
          In acest sens, PNL Diaspora someaza majoritatea parlamentara ca, intre doua paravane impotriva justitiei pentru a-si apara colegii suspectati de acte de coruptie, sa treaca Legea votului prin corespondenta, precum si pe cea privind marirea numarului de portofolii parlamentare pentru Diaspora pana la intrarea in vacanta parlamentara. Au la dispozitie doua luni, asadar timpul este inca de partea lor.
 
         In caz contrar, PNL Diaspora va raspunde afirmativ solicitarilor venite din partea asociatiilor romanesti din strainatate si va organiza ample miscari de protest in tarile unde comunitatea romaneasca este numeroasa. Neasumarea promisiunilor facute dupa alegerile din toamna trecuta de catre actuala majoritate, va atrage dupa sine asumarea celor enuntate mai sus de catre opozitie, a declarat copresedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.
 
 
BIROUL DE PRESA AL PNL DIASPORA
Aleea Modrogan nr. 1, sect. 1, Bucuresti, cod postal 0011825
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page