Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SUNT PRINCIPALUL VINOVAT !

    
Mi-a fost dat sa aud vorbele din gura unui politican al vremurilor noastre. E drept din categoria plevusca, dar nu mai conteaza. Se vede ca cele cateva luni la Beciul Domnesc i-au inmuiat mult din aroganta si infatuare. Sper ca aerul de munte sa-i nu-i revigoreze noncalitatile anterioare !
In Saptamana Luminata, 255 de sparlamentari ai Romaniei se tot gandesc cum sa ne mai prosteasca odata, asigurandu-si o pensie „speciala” din statul degeaba pe bani publici. Fara sa fi contribuit macar la plata asigurarilor sociale ! Pe langa cea de toate zilele !?!... Sparlamentarii, tot sparlamentari ! Fac ei ce fac, si tot mai sparlesc ceva de la boborul idiotizat de atatea mesaje contradictorii. Mai ca as fi de acord, dar numai pentru cei care au facut o lege importanta de la cap la coada. 100 de lei = o lege. Arhisuficient !
Altfel, pentru cei care au dormit (pi buni !), ani de zile in fotolii, niciun ban ! Din contra, i-as pune sa plateasca cate o suta de lei/luna de fiecare mandat. Pentru dezastrul pe care l-au produs in tara. Pe niciunul nu l-am auzit, insa, sa spuna „Sunt principalul vinovat !”
Aflu, pe surse, ce au mai facut smenatorii cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Senatului. Au cheltuit peste 40.000 de euro pe suveniruri, magneTi, pungi si pixuri fara numar. Pe semnatura manechinului propulsat mafiotic pe cea de-a doua functie in stat. Mai nou da si lectii de moralitate intre doua ilegalitati !...
Am auzit o cugetare. Citez aproximativ: „Cu crocodilii e simplu ! Ei incearca sa te ucida si sa te manance. Cu sparlamentarii e mai complicat. Ei, mai intai, se imprietenesc cu tine !” De aceea nici nu se grabesc cu noua lege electorala.
Interesant ! Tatucul Lukasenko a adoptat legea „parazitilor sociali" in Belarus !
Cobor pe filiera si constat ca nici la guvern nu a existat vreun ministru, care sa declare ca e principalul vinovat in dosarul intocmit de organele specializate.
Doar finantistul din urma s-a comportat ceva mai demn. Fara mir, miruiri, rugaciuni in grup organizat, sovaieli si lacrimi de telenovela. Si-a luat pinacoteca in spinare si s-a prezentat la DNA. Nu ca aia, ce vroia Föhn !
Curtea de Conturi a ajuns un fel de bunica ! Constata de ani de zile tot felul de potlogarii de ordinul miliardelor de euro, dar nimeni nu o ia in seama ! Intre timp, Guvernul Romaniei legifereaza bacsisul. Pe cand legalizarea comisionului si a spagii ?
Cobor la cea mai corupta institutie a Romaniei. A presedintelui de consiliu judetean. Jnapanii jnapanilor ! S-a depasit jumatatea totalului in privinta celor corupti pana in maduva oaselor. Va dati ce retea mafiota colcaie pe dedesubt ! Esti uluit cum si-au dosit spagile ! In bani sau in natura. De fapt, finantistul, aici si-a facut milioanele. Si operele de arta !
„Seful” judetului Iasi, vizat de DNA privind fapte de coruptie, declara ca nu se simte responsabil, motivand ca nu stie ce firme sunt declarate castigatoare. Pai, insusi faptul ca nu stie ce firme ii vor aplica proiectele e motiv de a-si da demisia.
Au avut de unde invata primarii ! Alta institutie publica. Poate cea mai importanta. Intrecerea socialist-corupta intre judete claseaza Bacaul si Maramuresul pe primele locuri.
Vezi: http://romaniacurata.ro/harta-coruptiei/?


     


Bucurestiul iese din calcul, deoarece nu are adversar cu 887 de condamnati.
La categoria consilieri locali-gainari, cata frunza si iarba, sunt tot mai multi incolonati spre cercetari penale. Cu exceptia celui mentionat, niciun alt primar sau consilier nu si-a asumat responsabilitatea dezastrului produs prin comunitatile pe care le-au „administrat”. Nici cei cu parcuri fara rost, nici cei cu terenuri de fotbal in panta, telegondole fara eficienta economica, nici cei cu parodii de piscine, sali de sport, scoli, bani irositi pe paraghelii ...  
Din contra, mai toti se jura ca nu fura ...
In final, ajung, la noi. Alegatorii. Pe cati i-ati auzit: „Sunt vinovat pentru cele intamplate in ultimii 25 de ani ! Am votat ca un / ca o ... !” ?

Pilula destresanta
Un nebun a stropit niste bani cu otrava si i-a donat unui azil dintr-un mare oras.
Au murit 3 deputati, 2 senatori, primarul si secretara sa. Nici un batran nu a avut de suferit !

Toate bune,
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ?
O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page