Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Perspectiva Profetica - 2005

 

(Continuare din editia precedenta)

Documentele istorice atesta adevarul ca in Babilon s-a nascut mitul, nu adevarul, fecioarei si pruncului. Pentruca Diavolul a auzit promisiunea Domnului Dumnezeu in Eden ca "samanta femeii“ (cf. Gen. 3:15 ) va zdrobi capul sarpelui i Diavolului, de la inceputul istoriei omenirii, Diavolul a contracarat acest adevar, creind un mit sau o legenda in Babilon, prin Nimrod si Semiramis care au sfarsit prin a fi zeificati. Astfel, legenda lui Semiramis si a fiului ei Tamuz (care se zice ca a inviat din morti), a circulat in toata lume: In Asiria, mama a fost Ishtar, iar fiul, Tamuz; in Fenicia i Canaan, mama a fost Astarte, iar fiul, Baal, in Egipt, mama a fost Isis, iar fiul, Osiris sau Horus; in Grecia, mama a fost Aphrodita, iar fiul ei a fost Eros; in Roma, mama a fost Venus, iar fiul ei a fost Cupidon. Diavolul a vrut sa perverteasca adevarul nasterii lui Isus din Fecioara Maria, de aceea, a oferit lumii o poveste, pe nedrept, numita stiintifica (1 Tim 6:20; 4:7), numai pentru ca au gasit-o scrisa in mitologia popoarelor.

Atractia lumii spre Irak i Babilon este dubla: una economica, si una religioasa. Antichrist, va alege pentru o vreme, Babilonul drept capitala lui globala. Urand Poporul Domnului, adica Poporul Evreu prin care a venit Mantuitorul Isus, el isi va aseza capitala spre Eden, de acolo de unde a originat omenirea. Desi invins, prin nasterea, moartea, si invierea divina a lui Isus (Apoc. 12:11), el - ca fiu sau samanta a Diavolului – cf. Gen 3:15, din incrucisarea lui Satan cu o fecioara din fostul Imperiu Roman (cf.Gen 6:1-7; Numeri 13; Dan. 9:26-27), Diavolul si Antichrist, si Profetul Mincinos – aceasta nesfanta treime – vor cauta, sau vor continua sa se minta ca, in final, ei vor fi domnii intregului Pamant si al Universului. Imitand nasterea din fecioara, dupa mitul vechi Semiramis – Tamuz, va esua sa se impuna ca Mesia. Apoi va fi asasinat (Antichrist), si Diavolul, va incerca, prin invierea lui Antichrist, sa demonstreze mesianitatea sa (cf. Apoc. 13:3).

Dar va esua, caci este chiar azi un infrant. De aceea se va folosi de puterea mare a patru (4) duhuri demonice (cf. Apoc. 9:14), care sunt legate la Raul Eufrat (adica in Babilon n.a.) sa terorizeze lumea, ca sa i se inchine lui, dupa ce va distruge (prin puterea acestor, patru (4) duhuri demonice n.a.) o treime din populatia pamantului (Apoc. 9:14-19). Si cu aceasta crima si incercare murdara extrema, va esua.

Diavolul stie puterea Domnului Dumnezeu. El stie si singurul loc pe care Domnul Dumnezeu si l-a ales pe Pamant, ca sa locuiasca in el – Muntele Moria in Israel, sau locul Templului lui Solomon (cf. Deut.12:11-12; 14:24; 14:20; 1 Regi 18:29; Ps. 78:68-69). De aceea ii instiga pe arabi sau pe musulmani sa pretinda Ierusalimul drept capitala a unui stat fantoma, numit Palestina. De aceea si violenta islamica asupra lui Israel. In Scriptura, Ierusalimul si Babilonul sunt cele mai des numite orase de Dumnezeu prin sfintii Sai profetii si apostolii, adica, prin Duhul Sfant. Pentru prima data, cele doua orase sunt numite impreuna in Apoc. 17-18. Comparand profetic cele doua centre – Ierusalimul, drept locul lui Dumnezeu pe Pamant iar Babilonul, locul Diavolului pe Planeta noastra, putem observa dupa Scriptura urmatoarele aspecte profetice in opozitie.

- Ierusalimul – cel mai mentionat oras in Biblie.

- Babilonul – al doilea cel mai mentionat oras.

- Ierusalimul este "Cetatea Pacii“

- Babilonul este "Cetatea razboiului si a confuziei"

- Templul lui Dumnezeu a fost in Ierusalim (si va fi)

- Turnul i Templul omului i diavolului a fost in Babilon

- Raul Domnului Dumnezeu curge prin Ierusalim

- Raul Eufrat curge prin Babilon

- Ierusalimul este "ca o Mireasa pura" (cf. Apoc.21:9-10)

- Babilonul este ca o "Curva"“ (Apoc. 17:1-3)

- Ierusalimul va fie etern (cf. Apoc. 21:2)

- Babilonul va fi distrus de Dumnezeu (Apoc. 18:8)

- Ierusalimul este "Cetatea lui Dumnezeu“ (cf. Apoc. 21:2)

- Babilonul este cetatea Diavolului (Apoc. 18:2)

UNIUNEA EUROPEANA SI NOUA MORALITATE

Dumnezeu a trimis in lumea noastra pe Singurul Lui Fiu Isus Christos in timpul puterii Romane pe Pamant. Acest eveniment este posibil sa se repete aidoma si la a doua Sa venire. Aceasta va insemna ca Imperiul Roman Reinviat va avea un rol crucial in evenimentele din zilele din urma – care pot sa fie zilele vietii noastre. Pe de alta parte, sistemul civil si legal Roman a dominat lumea civilizata de la Christos incoace si pana azi. Apoi, cine se uita la istoria Imperiului Roman, acesta a imitat istoria lui Israel-Poporul Domnului Isus, in cel mai mic amanunt. Istoria lumii, a cunoscut 4 (patru) mari civilizatii: 1- Imperiul Babilonian; 2- Imperiul Medo-Persan; 3-Imperiul Grecesc; 4-Imperiul Roman. Acest din urma imperiu a dominat lumea, la prima venire a Domnului nostru Isus Christos in ieslea Bethleemului. Imperiul Roman, sau Europa va avea acelasi rol la a doua Sa venire. Din 5 (cinci) continente recunoscute geografic – Asia, Africa, America, Australia si Europa, 3 (trei) dintre ele sunt zidite exclusiv pe principiul filozofiei Europene: Europa-America-Australia (si Noua Zeelanda).

Va urma

Lazar Gog

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page