Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Generalul Costas: Republica Moldova si regiunea ei transnistreana fac parte din scenariul de creare a Novorosiei dupa modelul care a dus la anexarea Crimeii de catre rusi


Republica Moldova si regiunea ei transnistreana fac parte din scenariul de creare a Novorosiei dupa modelul care a dus la anexarea Crimeii de catre rusi. De aceasta parere este generalul Ion Costas, fost ministru al Apararii in 1992. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, transmite Romanian Global News.

Potrivitgeneralului Costas, tot ce se intampla in regiunea Donbas este tras la indigo cu ceea ce s-a intamplat la noi, in regiunea transnistreana acum 20 de ani.

„Va fi creata o regiune separatista, dar care va fi supusa Moscovei. Aceast plan, de creare a Novorosiei, este copt de mult timp. Rusii voi sa faca o legatura terestra cu Crimeea din Donetk si Lugansk, ulterior va fi preluata regiunea Herson, Nikolaev si Odessa, iar de aici ramane deja regiunea transnistreana, sudul Basarabiei, Bugeacul si ajung la frontiera cu Romania. Acesta este planul general Novorosiei", a declarat Costas.

Generalul a gasit si o solutie pentru ca planul rusilor sa nu reuseasca. „Am fost deportat de rusi. Eu sunt crescut si educat de structurile imperiale rusesti si va spun ca ei pana nu primesc la bot, ei nu se vor linisti si nici nu se vor opri", a conchis sursa.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page