Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

O banca din Marea Britanie testeaza posibilitatea identificarii clientilor cu ajutorul batailor inimii


Banca britanica Halifax, filiala a Lloyds Banking Group, a anuntat vineri ca testeaza posibilitatea inlocuirii clasicului sistem de indentificare la distanta a clientilor pe baza de parola cu un altul, in functie de bataile inimii masurate cu ajutorul unei bratari purtate de persoana care doreste sa-si acceseze conturile, transmite AFP.
 Foto: (c) nymi.com

Bratara Nymi, de conceptie canadiana, se poarta la incheietura mainii si permite autentificarea pe baza electrocardiogramei. Banca subliniaza, intr-un comunicat de presa, ca prin comparatie cu alte masuratori biometrice (iris, amprente digitale), electrocardiogramele au avantajul de a fi 'un semnal viu al corpului', ceea ce reduce posibilitatea 'falsificarii sau intruziunii'.
Testele sunt inca in faza de inceput, iar Halifax nu s-a gandit deocamdata sa aplice metoda in relatia cu clientii sai. Aceasta initiativa arata totusi ca bancile britanice sunt tot mai interesate de noile tehnologii de autentificare. Luna trecuta, reteaua grupului Royal Bank of Scotland a adoptat tehnologia 'TouchID' de la Apple, care permite clientilor care au un iPhone performant sa isi deblocheze aplicatia bancara cu ajutorul unui cititor electronic de amprenta integrat in telefon. Anul trecut, Barclays a lansat bPay, propria sa bratara de plata fara contact.

AGERPRES/ (AS — autor. Lelia Bretan, editor: Cristina Mac)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page