Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1164)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Anticipand ignorarea totala a preceptelor si principiilor care au stat la baza intemeierii acestei foste unice democratii a lumii, in urma cu peste 200 de ani Thomas Jefferson (1743-1826) considerat principalul actor al Declaratiei de Independenta al USA - 1776 si al treilea presedinte al "fostelor" State Unite ale Americii, prefigurand ceea ce ne asteapta la inceputul mileniului al treilea, ne-a atentionat ca "securitatea noastra deosebita este conforma cu cele scrise in Constitutie; haideti sa n-o lasam sa devina o hartie goala - Our peculiar security is in the possession of a written Constitution. Let us not make it a blank paper". Tot de la presedintele Thomas Jefferson ne-a ramas urmatoarea declaratie: "Am jurat pe altarul lui Dumnezeu, ostilitate eterna oricarei forme de tiranie - I have sworn upon the altar of God eternal hostility against every form of tyranny". Politica naiva, plina de amatorism si infantilism politic al curentei administratii, dovedeste ca cele lasate de fondatorii acestei tari raman pe vecie eterne necunoscute. Pana si pentru cel mai ardent sustinator al curentei administratii, un lucru este evident: atat timp cat la baza deciziilor majore privind politica interna si externa stau Ordine Executive - Bule Papale, Constitutia - Legea Suprema a tarii este total ignorata, institutia prezidentiala poarta tot mai mult amprenta unei curti regale dictatoriale, transpunandu-ne in timp la perioada cand securitatea Americii depindea de capriciile regelui George al III-lea. Reputatul jurnalist Jimmy Breslin, laureat al premiului Pulitzer a caracterizat ca nimeni altul, ceea ce reprezinta biroul oval: "Oficiul - Biroul Oval este un lucru nelegitim, jumatate regalitate si jumatate democratie, asa ca nimeni nu stie daca sa ingenuncheze sau sa scuipe - The office of the president is a bastardized thing, half royalty and half democracy, that  nobody knows whether to genuflect or spit."  
Trebuie sa va refamiliarizez cu cele ramase de la jurnalistul Joseph Sobran, care a spus ca "o tiranie poate exista si fara un tiran. Intreg guvernul, inclusiv unul ales democratic, poate fi tiranic - A tirrany may exist without an individual tyrant. A whole government, even a democratically elect one, may be tyrannical". Legat de acest subiect, geniul Thomas Paine, politolog de prima marime, persoana care a pus "umarul" la consolidarea democratiei americane si franceze, desi nu a fost nici american si nici francez, ne-a avertizat ca "guvernul, chiar cel mai  performant, nu este decat un rau necesar; cel neperformant, este unul intolerabil - Government, even in its best state, is but a necessary evil; in its worst state, an intolerable one."
Intr-un recent interviu acordat publicatiei Vox, omniscentul - atotcunoscatorul nostru presedinte a afirmat ca planeta - populatia globului a intrat intr-o noua era, marcata de o toleranta deosebita, lipsita de violenta, concentrata spre eradicarea saraciei si a conflictelor sociale !!! Se pare ca titanicul personaj, mesianica faptura inca locuieste in sfere inaccesibile restului locuitorilor planetei si de la altitudinea Castelului Olimpian nu se coboara la realitatea planetei, al carei conducator absolut se doreste. Chuck Hegel, ale carui contradictii cu mesianicul personaj au culminat cu renuntarea la postul de Secretary of Defence - Ministru de Razboi l-a contrazis imediat, afirmand ca "lumea explodeaza pretutindeni - The world is exploding all over."
James Clapper, director la Agentia Nationala de Informatii - National Intelligence Agency, organizatie umbrela care are in subordine toate agentiile - organizatiile americane din domeniu, persoana care are in spate peste 50 de ani lucrati in domeniul Intelligece, fost sef al statiei CIA din Riyad, Arabia Saudita, fluent intr-o multitudine de limbi de circulatie mai mult sau mai putin internationala, om de confesiune islamica, a afirmat ca "uitandu-se in spate, la peste jumatate de secol in domeniul Intelligence, nu a experimentat in timp o perioada marcata de mai multe crize si amenintari in jurul globului - Looking back over my more than  half of century in intelligence, I have not experienced a time when we have been beset by more crises and treats around the globe." Tot James Clapper a facut cunoscut ca anul trecut terorismul a facut mai mult de 31.000 victime. Se pare ca presedintele nostru traieste intr-o lume iluzorie, total rupt de realitate. Ca de obicei, din corul adulatorilor nu a putut lipsi John Kerry, Secretary Of State - Ministru de externe, a patra pozitie in ierarhia administratiei americane, care a afirmat ca "the world is safer, like never before - lumea este mai sigura ca niciodata". Cred ca un consult intr-o anumita portiune a organismului, efectuata la Patton Military Facility ne-ar putea clarifica multe. Spre surprinderea generala autointitulatul ISIS- Statul Islamic al Irakului si Siriei, nu este considerat Islamic de mesianica faptura, similar cu a spune ca Statele Unite ale Americii nu sunt americane, iar Emiratele Arabe Unite, nu sunt Arabe, exemplele ar putea continua pana la epuizarea titulaturii tuturor statelor lumii !!! Sa ne mai mire ca timp de 6 luni crema organizatiilor de Intelligence din Lume, inclusiv MI 5 au lucrat la identificarea dejectiei care a decapitat jurnalisti americani, englezi si japonezi, iar pentru eradicarea acestui flagel se efectueaza 30 de raiduri aeriene pe zi, in timp ce pentru Kosovo pamant strabun al Sarbiei s-au efectuat 500 raiduri zilnic. Drept recunostinta, ultimii teroristi care urmau sa arunce in aer obiective importante din New York, provin din Bosnia !!!
Intr-adevar "Principiul lui Peter - Peter Principle" isi dovedeste veridicitatea: "Mai devreme sau mai tarziu fiecare politician atinge gradul lui de incompetenta". Si atunci, nu ne mai ramane decat sa facem uz de cele rostite de Oliver Cromwell, la 20 aprilie 1653 in British House of Common - Camera Comunelor: "In the name of God, Go - In numele lui Dumnezeu, Plecati !
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page