Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MIRACOLUL primaverii: e GRATIS, PURIFICa organismul, trateaza bolile GASTROINTESTINALE si previne ALZHEIMERUL


Unul dintre primii vestitori ai primaverii, aceasta planta apare imediat dupa ghiocei. Prefera locurile umbrite si umede, fiind usor de gasit in majoritatea zonelor din tara. Putin utilizata in bucataria romaneasca, este unul dintre cele mai puternice detoxifiante.
Leurda, cunoscuta in popr ca usturoi salbatic sau ai-ciorasc, este o planta erbacee, perena, cu proprieta?i curative.

Denumirea stiintifica a leurdei este Allium Ursinum, iar potrivit legendelor este corelata cu observatiile popoarelor din Nordul Europei, care sustineau ca aparitia frunzelor de leurda era asteptata de ursi pentru a o consuma ca medicament purificator dupa perioada de hibernare.

Aceasta planta este bogata in vitamina A, C, complexul de vitamina B, calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru, alicina, ulei eteric si adenozina. De asemenea, contine multe alte substante cu rpoprietati vidnecatoare, fiind un excelent remediu natural.
Purifica organismul

Frunzele de leurda au proprietati depurative, respectiv au capacitatea de a purifica sangele, ficatul, stomacul si intestinele. In plus, are efecte antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge si stimulatoare ale peristaltismului intestinal si ale contractiilor uterine.
Previne aparitia Alzheimerului

Specialistii afirma ca leurda, consmata regulat, ar duce la prevenirea maladiei Alzheimer si a dementei. De asemenea, leurda contine substante care sporesc activitatea creierului si stimuleaza memoria si concentrarea.
Trateata bolile gastrointestinale

Aceasta planta are proprietati curative foarte puternice, fiind eficienta in tratarea diareei acute si cronice, a dizenteriei, a indigestiei, ainsuficientei biliare, a colicilor abdominali si a balonari. In acelasi timp, ajuta la distrugerea viermilor intestinali, inclusiv a limbricilor.
Combate reumatismul

Prin uz extern, leurda are efecte de neignorat in combaterea reumatismului degenerativ, a eczemelor, a herpesului, a ranilor greu vindecabile, a scrofulozei si a altor boli cronice de piele.
Amelioreaza bolile renale

Leurda curata rinichii si vezica urinara, favorizeaza urinarea si elimina excesul de acid uric, foarte daunator la bolnavii de guta.
Trateaza afectiunile respiratorii

Leurda este benefica persoanelor cu bronsite, tuberculoza pulmonara si infectii la nivelul cailor respiratorii superioare.
Sursa:Ziuadecj.ro
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page