Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PROIECTUL DE GUVERNARE AL PNL – O PROMISIUNE RESPECTATA FATA ROMÂNII DE PRETUTINDENI

   
             Proiectul programului de guvernare al PNL, denumit „Guvernarea liberala a Romaniei", lansat in dezbatere publica sambata, 28 februarie 2015 isi propune sa rezolve multe dintre problemele existente rezultate in urma actualului program de guvernare, precum si problemele romanilor din afara granitelor tarii.
            Astfel, Partidul National Liberal isi asuma misiunea de a dezvolta si moderniza Romania si de a crea oportunitati pentru revenirea in tara a romanilor din diaspora.
            Proiectul de guvernare al PNL umple lipsurile si problemele aparute in perioada guvernului Ponta, guvern care s-a dovedit a fi, in permanenta, dezinteresat de romanii aflati in afara granitelor tarii. Guvernul Ponta a ignorat faptul ca, indiferent unde se afla, cetatenii romani au aceleasi drepturi in raport cu statul roman.
             
            Partidul National Liberal porneste de la principiul ca romanii care traiesc in afara granitelor au o contributie esentiala in dezvoltarea si modernizarea Romaniei.
            Copresedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu, subliniaza, intr-o declaratie recenta, importanta programului de guvernare al PNL si totodata, isi arata aprecierea fata de echipa PNL Diaspora pentru ideile care se vor dovedi utile pentru romanii din afara granitelor tarii: "Va multumesc tuturor celor impreuna cu care am lucrat la programul PNL pe Diaspora. Munca noastra a contat. Regasim in programul liberal de guvernare foarte multe din ideile noastre."
           
            Programul pentru romanii de pretutindeni cuprinde, asadar, doua mari directii principale de actiune, si anume: reconectarea comunitatilor de romani din strainatate cu patria, precum si transformarea Guvernului Romaniei intr-un reprezentant autentic al intereselor romanilor din strainatate.
            Increderea ca statul intai ofera, apoi cere de la cetatenii sai; echitatea, conform careia statul se angajeaza sa realizeze o alocare justa a resurselor, inclusiv a celor destinate Diasporei; parteneriatul pentru dezvoltare, in care statul conlucreaza cu Diaspora pentru dezvoltarea si modernizarea Romaniei reprezinta principiile pe care se vor baza politicile publice propuse de PNL pentru realizarea dezideratelor privind relatia cu romanii din strainatate.
            Guvernarea Partidului National Liberal va sprijini comunitatile romanesti din afara granitelor, va coopera cu reprezentantii acestora si guvernele tarilor in care acestea se afla.
 
 
                                   BIROUL DE PRESa AL PNL DIASPORA
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page