Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TORTURA OFICIALA – In stare critica de sanatate, Monica Iacob Ridzi

TORTURA OFICIALA – In stare critica de sanatate, Monica Iacob Ridzi a fost supusa unor chinuri inimaginabile in Penitenciarul Gherla. Ridzi a fost "cazata" in celula cu o femeie de 160 de kilograme, condamnata pentru omor. Fostul ministru poarta masca sterila pe fata pentru a evita contractarea unor virusi care ar putea sa ii puna capat vietii. De teama unui scandal public, Ridzi a fost transferata la Spitalul Penitenciar Jilava
Dezvaluiri - Evenimente
A fost nevoie de doar doua saptamani petrecute in Penitenciarul Gherla dupa decizia de condamnare la ani grei de inchisoare dispusa de Inalta Curte, pentru ca starea de sanatate a Monicai Iacob Ridzi (foto) sa se agraveze. Desi inca de la dispozitia ICCJ de incarcerare a fostului ministru in regim inchis intr-un penitenciar in care conditiile minime de igiena lasa de dorit, Monica Iacob Ridzi a tras un semnal de alarma asupra starii precare de sanatate, nimeni nu a dat importanta acestor strigate de disperare, ajungandu-se in situatia ca, in prezent, viata Monicai Iacob Ridzi sa fie grav pusa in pericol.
Probabil de teama unui scandal de proportii, conducerea penitenciarului Gherla din judetul Cluj a aprobat marti, 2 martie 2015 in jurul orelor 16.00, cererea de transfer formulata de aceasta si a incuviintat sa fie incarcerata la Spitalul Penitenciar Jilava, unde urmeaza sa primeasca ingrijiri medicale speciale, asa cum ar fi trebuit sa beneficieze in Penitenciarul Gherla.
Pana la mutarea la Spitalul Penitenciarului Jilava, Monica Iacob Ridzi a trebuit sa indure conditii inumane in penitenciarul din Cluj. Din informatiile pe care le avem, la Gherla, fostul ministru al Tineretului si Sportului a fost cazata intr-o celula de cativa metri patrati, pe care a impartit-o cu o femeie de 160 kilograme, condamnata pentru omor.
In acesta celula, Monica Iacob Ridzi a fost lipsita de orice medicamentatie necesara afectiunilor extrem de grave de care sufera. Singurul lucru pe care l-a putut face Ridzi in penitenciar pentru a se proteja a fost sa ia antibiotic si sa poarte masca pe fata pentru a evita sa i se agraveze starea precara de sanatate.

In lipsa caldurii, Monica Iacob Ridzi a fost nevoita sa isi incalzeasca apa cu un incalzitor pentru a o turna in sticle, pe care sa le tina la coloana. Avand un regim alimentar special, Ridzi a fost nevoita sa refuze mancarea din penitenciar si sa astepte vizitele familiei, care ii aduceau fructe, apa si mancarea corespunzatoare.
In cele doua saptamani la Penitenciarul Gherla, Monica Iacob Ridzi a iesit la aer o singura data, locul de plimbare fiind o camera de 10m/4m inchisa si inalta. Iesirea la aer s-a facut o singura ora, din cele trei la care are dreptul, si asta pentru ca s-a aflat in imposibilitatea de a se deplasa.
Persoane care au vazut-o pe Monica Iacob Ridzi ne-au declarat ca aceasta este foarte slabita si stravezie.
Trecand peste functia detinuta de Monica Iacob Ridzi si de conditiile inumane la care aceasta este supusa, mai apreciem ca important un alt lucru. Este inadmisibil ca in anul 2015, intr-o tara europeana, asa cum se considera Romania, sa mai existe astfel de conditii in penitenciare, iar detinutii sa fie supusi unor adevarate torturi. Ceea ce se intampla in penitenciarele din Romania este si unul dintre motivele pentru care tara noastra sufera condamnari la CEDO pe banda rulanta.
D-na Mirela Predan- in RO.este Inchizitia la putere,nu Taranul , nu muncitorul ,nu intelectualul , nu Omul simplu au dus RO. in ceea ce este, GUVERNELE, PARLAMENTELE sint ceele ce au decis soarta Societatii. Deplingeti D-na zadarnic amaraciunile Romanilor, nu va aude nimeni, atit timp cit MAFIA din SRI, DNA,si ICCJ conduc ROMANIA.
Sursa: luju.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page