Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Perspectiva Profetica - 2005

 (Continuare din editia precedenta)

BABILONUL SAU INTOARCEREA IN VIITOR

Am dat atentie detaliata islamismului si terorismului, pentru ca acest fenomen este profetic, afecteaza pacea lumii, economia lumii, si inclinarea balantei de putere a lumii dinspre America spre Uniunea Europeana, spre Rusia si spre lumea Araba. Duhul Domnului, prin gura Ingerului Domnului (sau Isus), a spus despre urmasii lui Ismael i Arabii ca: " el i ei va fi ca un magar salbatic printre oameni; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor, si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui …” ( Gen. 16:12 ).

Fenomenul acesta se vede azi mai bine ca oricand. Ochii lumii vor fi de la inceputul acestui an asupra Irakului. Alegerile din luna aceasta pentru un Guvern Nou, vor vorbi despre democratie irakiana sau despre implementarea fundamentalismului Islamic. O democratie in Irak, va fi un castig politic imens pentru Administratia Bush a Statelor Unite. Acum ca Presedintele American George W. Bush a castigat alegerile prezidentiale, dupa cum va spuneam exact cu un an in urma, el asteapta un succes si in Irak. Cei mai multi specialisti si strategi politici spun ca Irakul nu va fi o democratie la alegerile de la sfarsitul acestei luni (30 Ian. 2005).

Perspectiva profetica asa cum o intelege acest pastor este aceea ca Irakul va fi o democratie, or cel mai sigur o federatie semi-democratica in care kurzii din nord, siitii si sunii, vor gasi o cale de compromis pentru a crea o societate civila deschisa spre civilizatia crestina vestica. Si aceasta pentru ca Babilonul – oras profetic, se gaseste situat in Irak. Momentul politic pe care-l traim este acela al globalizarii lumii. Acesta este unul din marile semne ale sfarsitului, la care trebuie sa privim, in vederea asteptarii Rapirii Bisericii si a celei de a 2-a venire a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos (Apoc.13) Globalizarea lumii a inceput in Irak – Babilon (cf. Gen. 11: 1-9). Globalizarea absoluta a lumii se va coordona tot din Babilon, de aceea acest oras profetic trebuie reconstruit. Ca sa se poata reconstrui in contextul globalizarii din vremea sfarsitului, Irakul trebuie sa formeze o societate civila care sa favorizeze prezenta masiva a businessului mondial in aceasta zona a lumii.

Stim bine ca Gradina Edenului a fost localizata undeva in Mesopotamia, iar Tigrul si Eufratul, aceste doua rauri puternice, curgeau prin ea ( cf. Gen. 2:10-14 ). Cand parintele nostru Adam a cazut in pacat, el si mama noastra a tuturor – Eva, au fost izgoniti din Eden (cf. Gen.3:22-24). Un inger al Domnului, adica un Heruvim a fost pus ca sa pazeasca gradina pentru ca omul sa nu mai intre in ea si astfel, sa aibe acces la pomul vietii (cf. Ge. 3:24). De atunci si pana azi, o atractie irezistibila a omenirii este spre locul acela. Atractia de azi, este prin petrol. Rezervele mondiale de petrol se estimeaza la 1,000 miliarde de barili (un baril = 160 de litri), iar Irakul detine aproximativ 115 miliarde de barili, adica 11i100 din petrolul mondial. Arabia Saudita (260 miliarde de barili), Iranul (100 miliarde de barili), Kuwaitul (97 miliarde de barili). Puse alaturi de Irak, aceste 4 (patru) tari plutesc pe 56i100 din rezervele mondiale de petrol sau energie. Irakul insa, nu a fost exploatat atat de mult ca tarile amintite, din pricina regimului totalitar de sub Saddam Hussein. Asa ca rezervele lui de petrolienergie sunt o atractie profitabila pentru lumea intreaga. Dar BabilonuliIrakul, nu este numai o atractie economica ci si una religioasa.

Cum afirmam deja, prima incercare de globalizare a lumii, s-a facut in Babilon, sub Nimrod si sotia acestuia, Semiramis (Gen.:8-12; 11:1-9; Mica 5:6). A doua incercare de globalizare a lumii, s-a facut sub Nebucadnetar (Dan.2:37-38; 4:1-37 — vezi v.10-12 —). Va fi o a treia – si ultima- globalizare a lumii, sub Antichrist (Isaia 13-14 ; Ieremia46-52; Zaharia 5:5-11; Apoc. 17-28). Datorita acestui adevar profetic, Babilonul trebuie sa se rezideasca, si deci, Irakul, trebuie sa fie o societate civila cu un guvern care sa faciliteze acest adevar profetic. Babilonul reprezinta deopotriva un sistem religios si un sistem economic. Ieremia 50-51 si Apocalipsa 17-18 sunt profetii complementare in ceea ce am afirmat:

- Amandoua profetiile compara Babilonul cu un potir de aur (Ier. 51:7; Apoc.17:3-4; 18:6)

- Babilonul sta pe ape multe (adica popoare, n.a., cf. Apoc17:15) (cf. Ier.51:13; Apoc.17:1)

- Amandoua profetiile prezinta Babilonul legat de natiunile pamantului (Ier. 51:7; Apoc. 17:2)

- In amandoua profetiile caderea Babilonului este dintr-o data (51:8; 18:8; - cadere prin foc, Ier. 51:30; Apoc:17:16)

- Amandoi profetii (Ieremia si Ioan) spun ca Babilonul nu va mai fi locuit (Ier.50:39; Apoc. 18:21)

- Amandoua profetiile spun (de la Duhul Sfant n.a.) ca Babilonul va fi pedepsit dupa faptele lui (cf. Ier. 50:29; Apoc. 18:6)

- Amandoua profetiile ilustreaza caderea dintr-o data a Babilonului (Ier. 51:63-64; Apoc. 18:21)

- Amandoua profetiile spun ca oamenii lui Dumnezeu sa fuga din el (Ier. 51:6,54; Apoc. 18:4)

- In amandoua profetiile se afirma de la Duhul Sfant ca cerul se bucura de caderea Babilonului (Ier. 51:48; Apoc. 18:20).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page