Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1163)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Pentru majoritatea dintre dumneavoastra ziua de 24 Februarie nu are o insemnatate deosebita. Sunt mai mult decat sigur ca un sondaj de opinie facut studentilor din Universitatile sau Colegiile Americane ar avea acelasi rezultat; de fapt, ultimele interpelari facute in mediul academic de jurnalistul J Watters, arata stadiul alarmant de dezinteres generalizat privind istoria universala in general si istoria Statelor Unite /n special, manifestat de pretinsa intelectualitate.
 Oricum, ziua de 24 Februarie ma transpune in timp la anul 1868 cand Camera Reprezentantilor - Congressul  pe atunci al Statelor Unite ale Americii au impeached - inlaturat pe presedintele Andrew Johnson pentru incercarea lui de a-l concedia pe Edwin M. Stanton, pe atunci Secretary of War - Ministru de razboi. Conform legislatiei USA, orice procedura de inlaturare a presedintelui - impeachement trebuie aprabata de 75% din membrii Senatului, lucru aproape imposibil de materializat, avand in vedere proportia aproximativ egala in Senat a membrilor celor doua partide majore - democrat si republican. Pentru neinitiati, Senatul USA are 100 de membri - actualmente proportia este de 52 la 48 in favoarea republicanilor, iar Camera Reprezentantilor are 435 de membri. Doar ca titlu informativ, Romania este inaintea Americii la acest capitol, avand cel mai stufos Parlament din lume - 588 de membri !!!
 Ma gandesc ca aceasta este si ratiunea pentru care nu s-a inceput o procedura similara cu actualul ocupant al Biroului Oval, care are la activ nu numai degradarea principiilor pe care s-a intemeiat aceasta tara, dar si trei personalitati americane, care au ocupat pozitia de Secretary of Defense Department, in perioada nefasta cand cei mai incompetenti dintre noi, au ales un conducator pe masura gradului lor de competenta. Oricum, din cauza unor divergente majore, aproape deloc mediatizate Defense Departament a fost vitregit de Bill Gates, Leon Panetta, persoane de un intelect rarisim, familiari si cu munca in structurile de intelligence, fosti Directori ai CIA si Chuck Hegel, calit pe teatrele operationale din Asia de Sud Est, erou marcant al conflictelor din delta Mekongului si Drang Valley. Pana sa vedem cine este "next in line"- urmatorul pe lista concedierilor, uram succes noului Ministru - Secretary of Defense Departament, Ashton Baldwin Carter, profesor la Harvard University, familiar cu munca in domeniul militar si - intelligence care trebuie sa gestioneze 24/7 un buget oficial de 600 miliarde de dolari, plus altul neoficial de sute de miliarde de dolari si un personal miliar si civil cifrat la 2.4 milioane persoane.
Revenind la cel de-al 17-lea presedinte al USA supus procedurii de inlaturare - impeachement, Andrew Johnson, nu a avut o calificare academica, fiind croitor de meserie, dar foarte probabil familiar cu axioma lasata umanitatii de scriitorul american Mark Twain, pseudonimul lui Samuel Langhome Clemens: "niciodata n-am lasat scolarizarea mea sa se interfereze cu educatia mea - I have never let my schooling interfere with my education." De fapt, Statele Unite ale Americii au mai avut 8 presedinti, care n-au beneficiat de educatie Universitara; George Washington, Andrew Jackson, Martin Van Buren, Zachary Taylor, Millard Fillmore, Grover Cleveland, Harry Truman si... Abraham Lincoln. Surprinzator sau nu, cei mai buni presedinti ai USA sunt considerati George Washington si Abraham Lincoln, persoane fara educatie universitara. Asa cum am mentionat, intelectul nu este functie dependenta de educatia universitara, de cele mai multe ori o Universitate iti ofera o simpla hartie, care functie de grosime ii dai o anumita intrebuintare; mai ales in perioada actuala, cand Universitati inexistente sau cu sedii in anumite "garaje" ofera pe banda rulanta doctorate, masterate si bachelorate.
Istoria USA s-a mai confruntat cu o operatiune similara: la 19 Decembrie, 1998, The House of Representatives - Congressul l-a gasit pe cel de-al 42-lea presedinte al USA, William Jefferson Blyte Clinton, vinovat de informatii eronate - minciuni in fata unui Grand Jury si obstructionare a Justitiei, devenind al doilea presedinte din istorie care a fost impeached - inlaturat de Congress. Din nefericire, la 8 Februarie 1999, Senatul a votat 50 la 50 sa-l achite, lucru care l-a mentinut in functie, intrucat Constitutia USA, cere o majoritate de 75% pentru a fi condamnat - inlaturat. Desi presa liberala, care reprezinta 93% din mass media americana, pastreaza sub o nemeritata tacere, un judecator Federal l-a condamnat pe presedintele numarul 42, cunoscut si sub numele de Bill Clinton, la o amenda de 90.000 dolari pentru informatii mincinoase si i-a retras Licenta de practicare a avocaturii - License to practice law. Cand te gandesti ca acest personaj a transformat sacrosantul Birou Oval, in care presedintele Ronald Reagan nu indraznea sa-si dea jos haina, intr-un "teatru operational" cu scene demne de "Mustang Ranch"din Carson City, statul Nevada - apropo, cea mai faimoasa casa de toleranta americana - unde se dadeau jos pantalonii, iar "protagonista" se afla sub biroul presidential !!! Si atunci, va mai asteptati sa ne respecte cineva ? Ce multa dreptate a avut guvernatorul George Pataki cand a afirmat ca, "declinul Americii a inceput din timpul administratiei Clinton." Nu ma mai surprinde ca masa amorfa de bovi, acesti idioti utili care au devenit majoritari in toate domeniile de activitate, l-au ales presedinte in dauna lui George Herbert Walker Bush, om de o integritate deosebita, fost director al CIA, familiar cu activitatea diplomatica si manageriala, plus multe alte atribute care lipsesc cu desavarsire in perimetrul esichierului politic. Chiar daca aveti o alta opinie, sunt 100% convins ca Iluminatii - guvernul din umbra a avut o majora contributie la rezultatul alegerilor, intrucat la un moment dat George H.W. Bush intrunea 92% din sufragiile alegatorilor, iar Bill numai 6 % !!! Deci, parafrazand pe scriitorul englez Tom Stoppard, "esenta democratiei nu consta in votare ci in numaratoare", sau pe Iosif Dugasvili, cunoscut si sub numele de Iosif Vissarionovici Stalin, "nu conteaza ce votati voi, conteaza ce numaram noi."   Revenind la performantele erotice ale lui Bill, ar fi nedrept sa omitem dintre performante pe Gennifer Flowers, Paula Jones, Kathleen Willey, Juanita Broaddrick si....senzationala Monica Lewinsky, cea mai "familiara" cu "mobilierul" Biroului Oval.
Ma gandesc, ca republicanii, nu sunt pregatiti pentru un razboi atat de mare; oricum, legendarul general si filosof militar chinez din secolul al VI-lea (544-496 B.C.) ne-a avertizat, "sa nu incepem o batalie in care sansele de reusita sunt nule." Iar in cazul de fata nu numai ca sunt nule, dar pot crea conditii similare cu cele care au declansat Razboiul Civil(1961-1965), din perioada administratiei numarul 16 - Abraham Lincoln, generator a 625.000 victime.
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page