Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SCHITE UMORISTICE (26) – FEMEI CELEBRE

Dorel SCHOR


 Voi cauta sa fiu cat mai sincer: cand domnul Ghezuntertoit m-a invitat sambata trecuta la sindrofie, am multumit politicos, dar nu aveam nici un chef sa ma duc. Chiar i-am spus doamnei Gurnist, cu care m-am intalnit nu mult dupa acea, in ascensor:
- Ce sa caut eu acolo, printre aceleasi mutre de parveniti, snobi si imbogatiti peste noapte? Sa ma uit la toaletele doamnelor? Sa discut despre bursa? Sa ascult ineptii culturale? Mai bine ma culc!
- Fii serios! m-a mustrat bland madam Gurnist. Trebuie sa te duci... Unde nu am eu norocul sa ma fi poftit de data aceasta?! A fost invitata si am auzit ca vine precis, celebra Cezarina Cumbumbum, bomba sexi, cantareata si compozitoare, ziarista si poeta, om politic si manechin. Cum sa nu te duci? Cand mai ai o ocazie ca asta?

Sa fiu sincer in continuare...Mie imi plac oamenii celebri, iar dupa femei celebre ma dau in vant. Tin minte ca prin clasa doua de liceu fusesem pe punctul de a fi exmatriculat din scoala pentru o colectie de femei celebre, Teodora imparateasa Bizantului, Mesalina, Lucretia Borgia si madame de Pompadour. Asa ca m-am imbracat elegant, am potrivit o cravata discreta si m-am infiintat cu o planta intr-un borcan ingust, asa cum e modern acum.

Din cauza unei obisnuinte pacatoase, fiind invitat pentru ora noua, nu am reusit sa intarzii mai mult de o ora. Am sosit, bineinteles, primul. Pe la unsprezece au inceput sa apara si altii, iar nu mult dupa miezul noptii cand toata lumea era prezenta si fremata de emotie si nerabdare, si-a facut intrarea steaua serii si a seratei, inegalabila Cezarina! Parca s-ar fi introdus o felie de lamaie intr-un pahar de coca-cola. Toata spuma societatii a inceput sa fiarba, spiritele s-au incalzit dintr-o data, barbatii au inceput sa roiasca in jurul ei, complimentele s-au revarsat dintr-un nemaipomenit corn al abundentei...

Sa fiu din ce in ce mai sincer? Femeia era destul de frumoasa, bine fardata si suficient de imbracata. Zambea cu mestesug, culegea laudele dezinvolt, de parca ar fi scos niste firisoare de praf de pe o haina bleumarin, raspundea la un milion de intrebari clasice cu o suta de mii de replici moderne si contemporane. Era o adevarata stea. Dupa cat era de frumoasa, daca ar fi fost putin mai tanara si mai naturala, as fi zis ca e tot asa de draguta ca vecina Amalia...

De felul meu nu-s bagaret, asa ca m-am multumit sa privesc, sorbind o bautura racoritoare, cum toti i se adreseaza, cum fiecare vrea sa o atinga, sa-i simta mirosul, sa-i auda cugetarile, sa-i vada rotunjimile. Si ce credeti ca s-a intamplat? Dupa o vreme, dupa ce fiecare si-a facut plinul, vedeta s-a retras discret si... s-a apropiat de mine. Va rog sa ma credeti, s-a apropiat tocmai de mine si mi s-a adresat cu glas suav, profund si tulburator:
- O, daca ai stii cat ma obosesc toate aceste scene de admiratie, potopul de complimente, milionul de intrebari steriotipe...Te-am observat, esti singurul care nu te-ai inbulzit, singurul care nu mi-ai dat nici o atentie... Recunosc ca asta imi face placere, dar ma si intriga... De ce? Nu ai vazut nici un film de-al meu?
- Cred ca am vazut unul... O reclama pentru sutiene sau undite de lux, nu mai tin minte, am raspuns politicos.
- Ah, da... A fost un mare succes. Habar n-ai cat e de plicticos ca toti sa-ti spuna ca te-a admirat la televizor, ca ti-a citit interviurile, ca ti-a cumparat discul. Dumneata esti singurul care m-a inteles. Discretia e o pasare rara.
- E explicabil, doamna sau domnisoara. Profesia mea ma obliga la discretie. Sunt medic, ma ocup de piele si sexologie.
- Hai, nu ma inebuni! a exclamat vedeta. Zau! Vino, vino draga, sa ne retragem intr-un dormitor! Vreau sa-ti arat ceva care ma mananca de mor. Si mai am niste analize recente, ceva cu ficatul...

Dorel SCHOR
Tel Aviv
19 februarie 2015

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page