Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Evenimente dedicate memoriei lui Grigore Vieru, la Chisinau


Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu" la Chisinau in colaborare cu Academia de Stiinte a Moldovei, Institutul de Filologie al ASM organizeaza, in data de 17 februarie 2015, o conferinta stiintifica dedicata implinirii a 80 de ani de la nasterea poetului Grigore Vieru, transmite ICR Chisinau, preluat de Romanian Global News.
 

In cadrul acestei manifestari, acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chisinau urmeaza sa prezinte prelegerea publica cu titlul „Influente blagiene si eseniene in lirica de tinerete a lui Grigore Vieru".

In deschiderea evenimentului urmeaza sa prezinte un cuvant de salut dl. Gheorghe Duca, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei si acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chisinau.

In cadrul conferintei vor sustine prelegeri publice dedicate vietii si operei lui Grigore Vieru, Acad. Mihai Cimpoi, Vasile Bahnaru - directorul Institutului de Filologie al ASM si Ion Ciocanu – cercetator stiintific la Institutul de Filologie al ASM

Evenimentul va avea loc va avea loc marti, 17 februarie 2015, ora 1400 Academia de stiinte a Moldovei, Sala Mica a ASM (bd. stefan cel Mare si Sfant nr. 1).

Tot la Chisinau, sambata, 21 februarie, ora 18.00 la Palatul national din Chisinau va avea loc concertul omagial „Steaua de vineri" in memoriam - Grigore Vieru la 80 de ani organizat de Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu" la Chisinau in colaborare cu Ministerul Culturii din Republica Moldova si Centrul Cultural stiintific „Grigore Vieru".

Poetul Grigore Vieru, de la a carui moarte tragica s-au scurs 6 ani deja, a fost si ramane una dintre cele mai iubite si apreciate personalitati culturale ale intregului spatiu romanesc. Numele lui a fost strans legat de lupta pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, pentru limba romana si grafia latina.

In cadrul concertului vor evolua mai multi artisti celebri de pe ambele maluri ale Prutului, printre care se numara: Nicolae Botgros, Natalia Barbu, Gabriel Dorobantu, Vasile Iovu, Iurie Sadovnic, Anisoara Puica, Michael Kleitman, George Ciolpan, Cristofor Aldea-Teodorovici etc.

O corespondenta de la ICR Chisinau.

Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page