Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Solidaritatea Sanitara cere constituirea unui fond destinat platii salariilor taiate în sectorul bugetar


Federatia Solidaritatea Sanitara solicita Guvernului si Parlamentului constituirea unui fond special destinat platii salariilor taiate in sectorul bugetar in timpul guvernarii Boc, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si instantele de judecata urmand sa alimenteze acest cont cu sumele recuperate in cadrul proceselor de coruptie, se arata intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVA

'Despagubirea celor care au suferit pierderea unor venituri considerabile, in conditiile in care banii de la buget se scurgeau in mod ilegal in buzunarele private, constituie un gest de normalitate sociala, avand si un puternic rol preventiv. In felul acesta, salariatii pagubiti ar fi constituiti de facto parte civila in procesele penale care au ca obiect sumele furate din bugetul de stat de catre cei vinovati', se arata in comunicatul citat.

Organizatia sindicala considera, totodata, ca este necesara refacerea tuturor institutiilor care aveau menirea sa vegheze la apararea statului social, inclusiv intreaga structura de dialog social.

'Intreaga politica indreptata impotriva statului social in ultimii 6 ani a avut ca principal obiectiv conectarea in mod ilegal a unor interese private la banul public, respectiv afacerile pe seama statului. Este evident acum pentru toti cetatenii Romaniei ca atacul desfasurat in toti acesti ani impotriva sindicatelor, in calitatea lor de parteneri de dialog, a avut ca scop inlaturarea rolului lor de control a modului de cheltuire a banului public. In acest context, consideram necesara refacerea tuturor institutiilor care aveau menirea sa vegheze la apararea statului social, inclusiv intreaga structura de dialog social', se mai spune in comunicat.

AGERPRES/(AS-autor: Magdalena Tanasescu, editor: Andreea Marinescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page