Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ALERTA UPDATE Cererea privind începerea urmaririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, aprobata de deputati (surse)


Cererea DNA privind inceperea urmaririi penale a deputatului Elena Udrea in dosarul Gala Bute a fost aprobata luni de Camera Deputatilor, au precizat surse parlamentare pentru AGERPRES.
 Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

285 de deputati au votat "pentru" aprobarea cererii, 49 au fost "impotriva".

In sala au fost prezenti 343 deputati, potrivit secretarului Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.

Deputatii au inceput votul pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

Camera Deputatilor a inceput votul privind cererile DNA in cazul deputatului Elena Udrea referitoare la arestare si urmarire penala in dosarele Gala Bute si Microsoft.

Udrea, colegilor deputati: Va cer sa nu fiti partasi la un abuz care este incercarea de arestare a mea


"Stiu ca exista o presiune publica asupra dumneavoastra, stiu ca exista presiuni si de alta natura si chiar calcule politice. Ceea ce va cer eu astazi nu este clementa, nu este sa blocati justitia, din contra, va cer sa lasati justitia sa functioneze si in cazul Elenei Udrea. Va cer ca Elena Udrea, daca este acuzata de ceva, sa fie anchetata, ceea ce va cer in schimb este sa nu fiti partasi la un abuz care este incercarea de arestare a mea. Va cer sa fiti puternici si sa votati conform constiintei pe care o aveti, dand Parlamentului rolul si importanta pe care aceasta institutie ar trebui sa o aiba intr-un sistem democratic in care fiecare putere isi exercita atributiile in mod legal si nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz", a declarat Elena Udrea in plenul Camerei Deputatilor. Cititi declaratiile AICI.


Elena Udrea denunta decredibilizarea si slabirea Parlamentului in fata unor "institutii de forta"

"Luni a avut loc o sedinta a Comisiei parlamentare de control a SRI din care nu am aflat nimic. Mai mult, cei care trebuiau controlati, la finalul sedintei, au fost laudati, lucru care a relevat raportul de forte care exista intre reprezentantii acestei institutii si cei care ar trebui sa le cenzureze activitatea. In acelasi timp, un parlamentar al Romaniei, de data aceasta Elena Udrea, este pus la 'stalpul infamiei', cu 3 cereri de incepere a urmarii penale, 3 cereri de arestare preventiva, dintre care una de retinere si arestare preventiva. Astept aici executia.", a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputatilor. Cititi declaratiile AICI.

Deputatii au inceput dezbaterea pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

In sala sunt prezenti 362 deputati, dar si Elena Udrea.

Sedinta Camerei Deputatilor are sase puncte pe ordinea de zi, care se refera la cererile DNA in cazul Elenei Udrea.

Primul punct se refera la inceperea urmaririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmaririi penale pentru luare de mita in dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare in dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se refera la inceperea urmaririi penale in dosarul Microsoft, al cincilea este retinerea si arestarea preventiva in dosarul Microsoft si al saselea schimbarea controlului judiciar in arestare in dosarul Microsoft.

Cele sase solicitari vor fi votate distinct, iar votul va fi secret cu bile.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Stefanescu, editor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page