Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Pohta ce-a pohtit Loboda Basescus Voda

De Sorin PLATON

Si s-a lansat la apa pe shenalul de stanga si UNPR-ul "nostru" imoral… Dupa cum spuneam in preambulul evenimentului, acest "nou" partid reprezinta rezultatul faptic al unui calcul meschin facut de societatea serviciilor secrete din Romania. Conform acestora puterea politica se castiga, se mentine si se pierde dupa logica predictibila a unor cicluri electorale. In timp, orice putere se erodeaza ca imagine si autoritate si asta direct proportional cu masurile antipopulare (…pro tara) intreprinse. Si unde mai pui ca traim vremuri de criza de sistem, ce variaza de la una economica si pana la una morala, ce intocmai ca sarea pe o rana proaspata dedubleaza efectele de penalizare.

Dupa cum spuneam "serviciile" stiu in urma unor analize de substanta, ca s-a injumatatit timpul de existenta si exploatare a formatiunii PDL ca forta guvernanta dar si ca exponent al dreptei, iar acum pentru un nou interval multianual de incolonare a electoratului "semitamp" (din perspectiva sociologica) s-ar cere logic la rocada guvernamentala, doctrinele de stanga. Dar aici a fost si este o problema… In timp ce stanga de pana acum a fost reprezentata de PSD, populata in general de "retro-men"-i (exponenti ai fostei Securitati, de regula a celei cu valente nationaliste, a fostelor cadre din randul 2-3 a PCR, a intelectualilor stangisti mai mult sau mai putin autentici, a oamenilor de buna factura poate naivi etc.), din perspectiva Noii Securitati "cosmopolite" (o fosta Securitate a anilor 50-60 pro sovietica, doar ca acum pe invers...) situatia reprezinta o sula in coaste. O sula in coaste pentru ca este dificil de incolonat aceasta cerbicie, in cabotinajul politic al regimului Basescu, ce iata cu atata devotiune talentata se face neconditionat luntre si punte in fata unchiului Sam.

Ca atare "conclavul informational secret" a hotarat sa creeze din pamant, din iarba verde un alt partid de stanga, o constructie falsa atat pe forma cat si pe fond, dar care va beneficia din plin de intregul arsenal de logistica, finantare, suport informal al "lucratorilor" de profil, in scopul deplumarii PSD de intreaga masa de simpatizanti si alegatori, iar apoi fortand dezangajarea masei de militanti legitimati, via oferta punctuala de "idealuri".

UNPR-ul a intrat deci in paine respectand paternul. Vor fi rosii ca si PSD, vor fi multi ca si PSD, vor oferi chiar si mici ca si PSD…vor face totul ca si PSD, doar ca in plus vor aduce in joc valuri de bani, mai mult sau mai putin negri. Ei bine la o astfel de sarja PSD-ul va ceda undeva in 12 luni de acum incolo, urmand sa se "neantenizeze" pe model PNTCD. Planul este ca incetul cu incetul tot potentialul de resursa umana de centru stanga sa fie translatata spre UNPR. La inceput "ranfluarea" de punct zero a "liderilor" s-a facut pe baza de ordin militar cazon, toti din cei migrati avand grade si functii, iar mai apoi dintre cei santajabili si santajati cu dosare de informatori ori de evaziune. Acesti corifei ai "stangii" au impartit deja toate nisele de putere in aceasta monstruoasa coalitie de tip nou, urmand ca viitorii "militanti progresisti" sa fie dupa exodul PSD-ist incolonati si legati de glie intocmai pe modelul in care militantii de stanga sunt legati acum in PSD.

Ce scapa insa din vedere UNPR-ul si sponsorii sai oculti infami:

1. Niciodata potriveala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, ca altfel nu ar mai fi existat zicala.

2. Electoratul romanesc este impredictibil si salbatic, foamea ce urmeaza a se instaura in tara urmand la randul sau a face "minuni" (ia vedeti grevele de la Grivita 1933)…

3. PSD-ul desi impanat si acum cu cai troieni ai "pohtei", atat la varf cat si local, este totusi capabil de miscari surpriza.

4. Socialistii europeni nu vor primi in grup o fantosa (UNPR) a stangii in loc de PSD, cu atat mai mult ca nu-l inghit pe Basescu si suporterii lui externi.

Tinta acestei constructii este 2012, cand urmeaza sa participe la alegerile locale, coeficientul de performanta primit prin ordin fiind de inlocuire in proportie de 30-40% a PSD din pozitii, ramanand ca la cele generale sa suplimenteze potul cu inca 20-30%. Argumente suplimentare? Ia poftiti sa vedeti ce iures de "head-hunting" au pornit uneperistii cu suportul serviciilor la nivele locale!… Ia vedeti cati primari PSD netrecuti la PDL, vor trece insa acum la UNPR…. Ia vedeti si efectivele de consilieri judeteni, locali, comunali vor face santajat sau prin promisiuni materiale un acelasi lucru…

Una peste alta, PSD-ul se afla intre ciocan si nicovala. Este demonetizat in raport cu cetateanul simplu prin anii de rapt si aroganta olimpiana din erele "dinaintea erei noastre"; este decredibilizat ca si forta dupa serialul de insuccese din partidele directe cu reprezentatul actualei mafii, PDL-ul; este dator vandut (8 milioane de euro) prin fostele acte de autosuficienta si neprofesionalism; este nemotivat prin lipsa unui ideal palpabil pentru masa de militanti; este necredibilizat prin absenta reformei sale doctrinare si morale; etc.

Si totusi exista o solutie in 2 pasi ce trebuie sa urmeze rapid si energic PSD-ul ca sa iasa din incercuirea marsava, iar apoi intocmai ca si Bonaparte sa ingenuncheze toata leprimea, stricandu-le si planul de "afaceri"… Aceasta informatie este insa una cu "drepturi de autor" pe care o voi livra personal lui Victor Ponta, daca si dansul va catadicsi "sa se coboare" la nivelul solutiilor de succes si al pragmatismului (avizatii cunosc potentialul "nostru" de calcul si analiza). Trebuie insa mult curaj si determinare, altfel …soo long baby… PNT-ul si acum pe aproape PNL-ul, cam asta va fi clubul frustrat unde va mai putea baga miutze de soccer social-democratia romaneasca.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page