Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

FADERE CERE MINISTRULUI DE EXTERNE DEMITEREA TUTUROR FUNCTIONARILOR IMPLICATI ÎN CORESPONDENTA RUSINOASA DE LA PARISFADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa cere Ministrului de Externe Bogdan Aurescu, demiterea personalului din cadrul Institutului Cultural Roman implicat in corespondenta rusinoasa de la Paris. De asemenea, cerem demisia personalului din cadrul Ambasadei Romaniei de la Paris care a primit acest document si s-a complacut in caracterizarile celor de la ICR fara sa reclame acest lucru la Bucuresti.

Saptamana aceasta, unul dintre invitatii la intalnirea comunitatii romanesti cu Presedintele Romaniei Domnul Klaus Iohannis, ce urmeaza sa aiba loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document in care conducerea ICR transmitea Ambasadei Romaniei pretentiile romanilor din Paris, numindu-i scarbosi, milogi, indezirabili.

„Aceasta experienta este o rusine pentru Romania si pentru sutele de diplomati romani care isi fac munca cu onoare reprezentand tara cu cinste. Speram ca raspunsul Ministerului de Externe sa fie imediat si sa serveasca de exemplu tuturor diplomatilor care inca nu inteleg ca ei sunt acolo ca sa serveasca Romania si comunitatile romanesti din afara granitelor”, a declarat Daniel Tecu presedintele FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa).Presa FADERE                                                                     07-02-2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page