Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel de ajutor financiar de la Biserica Ortodoxa Romana "Sfânta Maria", Boston, MAPrea cucernice parinte paroh Constantin Alecse,

Stimati membri ai Consiliul Parohial,

Indraznim sa va scriem cu suflet luminat dar si plin de grija, voind sa impartasim bucuria noastra si in acelasi timp sa va rugam pentru un ajutor fratesc.

Primele zile ale anului 2015 au insemnat pentru parohia noastra posibilitatea unui nou inceput: Prin voia Mantuitorului s-a ivit posibilitatea de a cumpara biserica in care pana acum am savarsit sfintele slujbe!.

Cladirea este o biserica ortodoxa ce a fost ctitorita de comunitatea ortodoxa ucraineana acum 90 de ani (comunitate ce s-a dizolvat in vara anului trecut) si care in prezent apartine diocezei OCA (Orthodox Church in America) din New England.

Vrand a pastra in continuare lacasul in sfera ortodoxa, dioceza OCA a acceptat ca pret de vanzare suma de $125,000, dar si un termen destul de scurt, de doua luni pentru a putea fi finalizata tranzactia.

Cu binecuvantarea IPS Sale Nathaniel, va adresam rugamintea fierbinte de a va arata dragostea fata de Dumnezeu si de aproapele, si de a ne acorda sprijin material, pentru cumpararea bisericii. Dorim sa pastram sfantul lacas asa cum a fost ctitorit, ca biserica ortodoxa si sa evitam varianta nedorita ca biserica sa iasa din sfera ortodoxa, sa fie vanduta indiferent de scopul pentru care va fi folosita ulterior.

Posibilitatile financiare ale comunitatii noastre sunt limitate, facand fata cheltuielilor zilnice dar neavand capacitatea de a absorbi acest soc financiar. Avand aceasta unica sansa de a savarsi lucrarea de slavire a lui Dumnezeu intr-o biserica proprie si in acelasi timp de a pastra lacasul asa cum a fost ctitorit, ca biserica ortodoxa.

Intru adanca pretuire, numele celor care vor contribui la cumpararea si renasterea acestei biserici, indiferent de suma, vor fi considerati in randul ctitorilor si vor fi fi incluse pe inscrisul Ctitorilor spre pururea rugaciune si pomenire la fiece Sfanta Liturghie, atata timp cat lacasul va dainui ca biserica ortodoxa.

 Sumele pot fi trimise:

* prin posta (check pe numele ST. MARY’S ROMANIAN ORTHODOX CHURCH BOSTON – cu mentiunea ACHIZITIE BISERICA – la adresa: ST. MARY’S ROMANIAN ORTHODOX CHURCH, 8 Addison St. C/O 110 Washington Ave, Chelsea MA 02150* ,

* direct in contul bisericii ST. MARY’S ROMANIAN ORTHODOX CHURCH BOSTON deschis la Bank of America, account number: 009512353951. Avem rugamintea ca in paralel sa ne trimiteti si un mesaj pe e-mail la adresa: Parintele Narcis Stoica parinte.narcis@gmail.com pentru a putea urmari si confirma primirea sumelor.

O situatie la zi cu cei ce au donat precum si suma acumulata se va regasi pe site-ul bisericii ST. MARY’S ROMANIAN ORTHODOX CHURCH

Daca nu doriti ca numele dumneavoastra sa fie mentionat “in clar”, specificati va rog in e-mail “anonim”. Pentru fiecare suma, se va primi chitanta personalizata, pentru a putea deduce sumele de la taxe.

Multumim inca odata celor ce se implica direct prin ajutor financiar in efortul de cumparare si reparare al bisericii,

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa inmulteasca darul in viata si in casa dumneavoastra.

Cu pretuire si dragoste frateasca,

Preot Paroh Narcis Stoica si Consiliul Parohial al  Bisericii Ortodoxe Romane Nasterea Preasfintei Fecioare Maria, Chelsea, MA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page