Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Congresmenul Loretta Sanchez - intalnire cu romanii la Misiunea "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California

 Fr. Chris Terhes


Congresmenul Loretta Sanchez
, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congres, a vizitat comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California, pe data de 18 ianuarie 2015 cu ocazia celebrarii hramului bisericii si a cinci ani de existenta a comunitatii.

Aceasta a fost invitata sa se adreseze comunitatii de romani, ocazie cu care a vorbit despre relatia dintre Romania si Statele Unite, pericolul rusesc si faptul ca aceasta comunitate a fost o "punte" intre Romania si America.

Cu aceasta ocazie, Congresmenul Sanchez a oferit Misiunii "Sf. Ioan Boteazatorul" un certificat de recunoastere in numele Congresului SUA pentru activitatea pe care a facut-o in folosul comunitatii.

De asemenea, comunitatea de romani i-a pregatit Lorettei Sanchez doua surprise.

Prima surpriza a constat in citirea unei scrisori adresate Lorettei Sanchez de puscasii marini (US Marines) stationati la baza militara de la Kogalniceanu. Militarii americani au vorbit despre experienta pozitiva pe care o au in Romania si i-au multumit acesteia pentru tot ce a facut in acesti ani pentru a intari relatia Statelor Unite cu Romania si cu poporul roman.

A doua surpriza a constat in oferirea Lorettei Sanchez din partea Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie romaneasca din SUA, a unui premiu in semn de recunoastere pentru dedicatia si toata activitatea pe care a desfasurat-o in Congress pentru intarirea relatiei dintre Romania si Statele Unite.

Un articolul detaliat legat de eveniment, inclusiv inregistrarea video a discursului ei, poate fi gasit la adresa:
http://www.sfioan.org/2015/01/21/misiunea-sf-ioan-botezatorul-din-tustin-california-de-cinci-ani-punte-intre-statele-unite-si-romania/

Presa este libera sa preia partial sau integral articolul, precum si fotografii si inregistrarea video, cu mentionarea sursei.

Anunt: joi, 22 ianuarie, vom da public un interviu in exclusivitate cu Congresmenul Loretta Sanchez in care vorbeste despre libertatea religioasa, numirea unui nou ambasador american la Bucuresti si lupta anti-coruptie. In acelasi interviu ofera un raspuns militarilor americani de la Kogalniceanu care i-au trimis scrisoarea, si are un mesaj pentru toti romanii.

Pentru orice intrebari pr. Chris Terhes poate fi contactat pe email la cterhes@gmail.com sau la telefon +1-714-746-0623.
###
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page